Expres

Instructor de pilotaj, mort în timpul zborului

Instructor de pilotaj, mort în timpul zborului,

Un instructor de pilotaj a murit în timpul zborului după ce a suferit un stop cardiac.

Potrivit unui raport recent publicat cu privire la incident, pilotul a crezut că instructorul se prefăcea că doarme. Totul s-a întâmplat în 29 iunie 2022, pe când cei doi efectuau un circuit în apropiere de Aeroportul Blackpool, din Lancashire, Anglia.

Pilotul îi ceruse instructorului să îl însoțească la bordul avionului Piper PA-28 din motive de siguranță în condiții de vânt, se menționează în raportul citat de CNN.
Înainte de decolare, cei doi au discutat normal. Pilotul spune că ultimele cuvinte ale instructorului au fost: „Arată bine, nu este nimic în spatele tău”.

La scurt timp după decolare, capul instructorului a căzut pe spate. Cum cei doi piloți se cunoșteau bine, copilotul a crezut că însoțitorul său „se prefăcea că doar trage un pui de somn” în timp ce el termina circuitul. Când avionul a aterizat, instructorul s-a prăbușit pe umerii copilotului, dar, din nou, pilotul a crezut că i se face o glumă.

Abia când a văzut că nu răspunde, pilotul și-a dat seama că ceva nu e în regulă și a alertat serviciile de urgență de pe aeroport.

Instructor de pilotaj, mort în timpul zborului. Instructorul de pilotaj avea aproape 9.000 de ore de zbor și fusese bine dispus înainte de a urca în avion.

Departamentul medical al Autorității Aviației Civile din Marea Britanie a analizat incidentul și istoricul medical al bărbatului.

Din dovezile furnizate, este probabil ca acesta să fi suferit un stop cardiac în momentul decolării aeronavei”. Se știa că suferea de tensiune arterială ridicată, dar problema era sub control.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
25 zile în urmă

Bune dozele. L-au „imunizat” și pe ăsta. Cîți ani avea „zburătorul”? Un lucru trebuie subliniat: ăștia din aeronautică au niște verificări medicale mult mai amănunțite decât ceilalți. Ce mai citim în presă mai serioasă: „Ministrul german al Sănătății a spus… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 25 zile în urmă de către Barbu Gh.
Back to top button