Expres

Insectele, pe agenda factorilor de decizie din UE ca… sursă de hrană

 
Muștele, greierii și viermii de mătase pot fi alternative hrănitoare și mai prietenoase cu mediul la carnea de la pui, de vită sau de porc, potrivit Comisiei Europene, care lucrează la revizuirea legislației cu privire la alimentele noi. În acest sens, a solicitat Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (European Food Safety Authority, EFSA) o cercetare cu privire la siguranța consumului de insecte. Astăzi, EFSA a declarat că folosirea insectelor ca hrană și nutreț are numeroase beneficii economice, de securitate alimentară și de mediu. Printre speciile despre care se crede că ar fi printre cele mai bune pentru hrana umană și animală din Uniunea Europeană se numără muștele, viermii de făină, greierii și viermii de mătase. Este, însă, greu de crezut că populația va renunța la actualele obiceiuri alimentare, pentru a trece la insecte.
Spre exemplu, operatorul belgian de supermarketuri Delhaize a introdus în 2014 un fel de mâncare bazat pe viermi de făină în magazinele sale din Belgia, dar nu a avut succes.
„Am optat să nu avem nici un fel de insecte vizibile în produse pentru a reduce reticența inițială, dar chiar și așa clienții nu erau pregătiți pentru asta”, a spus un purtător de cuvânt.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button