Expres

Înmormântare fără persoana decedată

Înmormântare fără persoana decedată

Bizara situație s-a petrecut, zilele trecute, în județul Vaslui. Mai exact, în satul Epureni.

Un bărbat a decedat la vârsta de 75 de ani, fiind dus la morgă, pentru autopsiere. Trupul neînsuflețit nu a mai fost, însă, adus de reprezentanții Primăriei la înmormântare. Asta pentru că nici o rudă nu a venit la morgă pentru a semna să fie ridicat cadavrul. Legea prevede că, în acest caz, cadavrul trebuie ținut la morgă 10 zile. Iar apoi, dacă e considerat caz social, Primăria se ocupă de cele necesare pentru înmormântare.

În ciuda lipsei decedatului, lumea din Epureni a fost prezentă la înmormântare.

„Primăria nu e de vină neaparat, pentru că s-a dus să îl ia de la Vaslui. A luat sicriu, a luat hainele date de oameni, a asigurat transportul. Practic, a vrut să ajute. Poate că trebuia o comunicare mai bună cu cei de la Medicina Legală. Să nu se apuce lumea să facă mâncare, să pregătească pomenile și să se sape de pe acum groapa. Ce era să se facă cu mâncarea cumpărată? S-a dat de sufletul lui Ion, că doar nu era să o ducem înapoi de unde am luat-o”, au spus sătenii, conform Vremea Nouă.

Ei și-au continuat relatarea, conform sursei citate: „Deși mortul nu a fost îngropat, pomana s-a mâncat și oamenii chiar au spus bogdaproste. Toată lumea știa că Ion este la morgă, deși noi așteptam pe marginea gropii, cum se spune, să îl îngropăm creștinește, că nu are pe nimeni”.

Înmormântare fără persoana decedată


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Hopa! Ma ofer eu sa stau in sicriu pe perioada slujbei. Si asa imi merge rau aici in gara. Of, of! Cate sacrificii trebuie sa fac. Numai mama sa nu fi!

Barbu Gh.
Răspunde la  Mama lui Barbu Gh
1 an în urmă

Viligheiule, o să stai, boschete, o să stai. Cât de curând o să stai. Sperăm să nu chiulești de la „boost” și de la rapelul său, da? Problema-i alta: la cât ești de prăpădit nu vei fi un bun îngrășământ… Citeşte mai mult »

Back to top button