ÎNGRIJORARE ȘI TENSIUNI în ceea ce privește situația din Siria!!!…
Reacțiile occidentale contra regimului sirian în urma unui atac chimic prezumat sunt clare.
NATO vrea să știe care sunt infrastructurile din Siria în care se pot fabrica arme chimice.
Mai multe baze aeriene siriene au fost deja identificate ca posibile surse de aprovizionare cu arme chimice, în special cea de la Al-Chaayrate, aproape de Homs. Anul trecut, aceasta a fost vizată de 59 de rachete Tomahawk, ca urmare a unui atac cu gaz sarin.
Armata israeliană a luat în vizor Centrul de cercetări și studii științifice din Siria (SSRC), situat aproape de Mesyaf, în regiunea Tartous. Organismul este acuzat și de Washington că ajută la producerea de gaz sarin.
Jennifer Cafarella, analist la Institutul de Studii ale Războiului, indică aeroportul militar din Doumair, amplasat la circa 40 de kilometri nord-vest de Damasc, ca posibilă bază de lansare atacului chimic care a avut loc săptămâna trecută.
Statele Unite ale Americii vor să impună măsuri de represiune pentru regimul sirian, însă caută să evite un atac frontal cu Rusia, care ar putea duce la bătălii dificil de controlat.
„Trupele ruse sunt foarte integrate în cadrul armatei siriene”, a explicat – pentru AFP – Ben Connable, un expert Rand.
Moscova dispune de două baze aeriene bine echipate în Siria, cea de la Tartous, nu departe de frontiera cu Libanul, și cea din Hmeimim, la nord de Lattaquia
Pe acest subiect extrem de delicat, canalul TV NBC a citat diferiți responsabili americani, care au spus că Rusia a reușit să bruieze comunicațiile dronelor americane trimise să survoleze Siria prin metode „extrem de sofisticate”.
Se vehiculează, însă, că SUA va lansa, simultan, un mare număr de rachete înspre Siria, distrugătorul USS Donald Cook (foto) fiind în Mediterana orientală.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.