Expres

Îngrijirea TRANDAFIRILOR: Soluții la îndemână pentru a păstra buchetele proaspete cât mai mult timp

 

Nu este nici o îndoială ca trandafirii pot fi un cadou atât de frumos! Fie că este vorba de un singur fir roșu de la un admirator sau de un buchet oferit cu ocazia unei aniversări sau reușite, există ceva interesant și încântător în ceea ce privește primirea și dăruirea acestor populare flori. Dar, frumusețea lor este efemeră, prospețimea lor nefiind de lungă durată. Deci, ce se poate face pentru a le prelungi durata de viață? 

Ai primit un buchet de trandafiri sau dorești să-i oferi cadou, cu instrucțiuni de cum să reziste cât mai mult timp? Atunci ia aminte că trandafirii ținuți în vază pot dura aproximativ o săptămână în apă înainte de a începe să se ofilească și să moară. 

Iată câteva soluții utile pentru te bucura de frumusețea trandafirilor cât mai mult timp:

  • Alege florile potrivite

Dacă vrei cu adevărat ca trandafirii să dureze mult timp, este important să îi alegi după o serie de criterii. Atunci când cumperi buchete de flori, ține cont ca sunt unele care, în general, sunt mai rezistente și durează mai mult decât altele. Narcisele, de pildă, sunt foarte sensibile la căldură și, prin urmare, își trec viața un pic mai repede decât altele. Crinii, orhideele și ramurile înflorite durează de obicei mai mult decât alte tipuri florale. În plus, buchetele simple de trandafiri, care nu sunt mixate cu alte tulpini, pot dura mai mult. Motivul este că acestea își creează propriul lor biom în apa din care se hrănesc și ar putea avea impact asupra celorlalte flori. 

De asemenea, prin comparație, trandafirii de la supermarket, de pildă, nu sunt la fel de rezistenți precum cei cumpărați de la florăriile locale. Un exemplu foarte bun în acest sens este California Flowers, care livrează flori în Brașov și ai cărui florari cu experiență dețin soluțiile necesare pentru a menține trandafirii frumoși și plini de vitalitate cât mai mult timp. 

  • Taie tulpina regulat

Un alt sfat cu privire la îngrijirea trandafirilor ținuți în vază este tăierea tulpinilor de fiecare dată când este schimbată apa. Ideal ar fi să folosești un cuțit ascuțit, în locul foarfecelor. Mai mult, păstrează buchetul ferit de lumina directă a soarelui, deci ținutul la fereastra nu ar fi o idee foarte bună. De asemenea, este indicat să eviți zonele cu umiditatea ridicată, fiindcă afectează vitalitatea florilor. 

  • Folosește soluțiile potrivite 

Când primești un buchet de trandafiri, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să tai capătul tulpinii și să sa le lași în apă proaspătă. Capătul tulpinii este modul în care floarea absoarbe apa, dar și substanțele nutritive care îi permite să rămână fresh. De asemenea, pa de la robinet poate fi o problemă și pentru trandafirii tăiați. Unele sisteme de filtrare apa potabilă folosesc substanțe chimice sau adaosuri de minerale, ceea ce poate reduce viața florilor care sunt sensibile la acestea, apa plată sau filtrată acasă fiind opțiuni mult mai bune Mai mult, adăugarea de alimente vegetale sau zahar în apă poate ajuta în această misiune. 

Așadar, care sunt pașii cei mai importanți în îngrijirea buchetelor de trandafiri? Alegerea unui soi mai longeviv, păstrarea apei proaspete și adăugarea unui pic de zahăr sunt doar câțiva dintre soluțiile de îndemână pentru a avea parte de frumusețea și eleganța trandafirilor cât mai mult timp. Fie ca i-ai primit sau urmează să îi dăruiești cuiva drag, un lucru este sigur – trandafirii sunt cadoul care exprimă cel mai bine sentimentele de afecțiune și apreciere!

Sursa foto: Pexels.com

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button