Expres

Informații despre admiterea în colegiile naționale militare

Informații despre admiterea în colegiile naționale militare

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Braşov informarea elevilor de clasa a VIII-a privind înscrierea pentru admiterea în Colegiile Naționale Militare.

Informații despre admiterea în colegiile naționale militare

Înscrierile se pot face până la data de 24 martie 2023 mergând la sediul Biroului Informare Recrutare Brașov, situat în municipiul Brașov, str. Lungă, nr. 231, însoțiți de unul dintre părinți (tutore) sau online pe platforma www.recrutaremapn.ro.

Perioada desfășurării selecției: 06.02 – 11.04.2023;

Perioada examinării medicale: 20.02 – 13.04.2023;

Termenul final pentru întocmirea dosarului de candidat: 28 aprilie 2023;

Data prezentării candidaților la CNM pentru susținerea probelor de verificare a cunoștințelor: 18 mai 2023. Susținerea probelor de verificare a cunoștințelor: 19 mai 2023.

Învățământul liceal militar este gratuit (cazare, masă, echipament, transport dus-întors pe perioada vacanțelor, asistență medicală). Are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Criteriile specifice de recrutare

       🔹 cetăţenie română şi domiciliu stabil în România;

       🔹 vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);

       🔹 absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere;

       🔹 existența avizelor „Admis” la selecție și „Apt” la examinarea medicală.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

5 colegii naționale și 816 locuri

    Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul – Alba Iulia – 168 locuri;

    Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir – Breaza – 168 locuri;

    Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare – Câmpulung Moldovenesc – 168 locuri;

    Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – Craiova – 168 locuri;

Studiile au durata de 4 ani (clasele IX-XII) şi se finalizează cu obţinerea diplomei de bacalaureat şi participarea la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ superior militar sau înmatricularea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de Facebook Centrul Militar Județean Brașov sau suna la nr. de tel. 0268-510466. Programul de lucru cu publicul al Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Brașov este:

Luni, Miercuri, Joi, Vineri: 08.00÷16.00,

Marți: 10.00÷18.00.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
17 zile în urmă

Ce de locuri pentru atârnători inutili speciali!

Back to top button