Expres

Infecțiile din spitalele brașovene – cum vrea CJ să scape de ele

Infecțiile din spitalele brașovene – cum vrea CJ să scape de ele. Încă trei proiecte destinate dezvoltării infrastructurii din spitalele administrate de Consiliul Judeţean Braşov au fost selectate pentru finanţare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe Componenta 12 – Sănătate.
Aceste proiecte vizează asigurarea dotărilor cu echipamente prin intermediul cărora să fie redus riscul de infecții nosocomiale (intraspitalicești) la nivelul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase şi Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov.
În perioada următoare, conducerea CJ Braşov va semna contractele de finanțare la Ministerul Sănătăţii.
Data-limită pentru implementarea celor trei proiecte este 2 mai 2024.
„Avem trei proiecte PNRR prin intermediul cărora vrem să reducem la minimum riscul de infecţii nosocomiale în spitalele pe care le administrăm. Dotările pe care le vom asigura pentru Spitalul Clinic de Copii, Spitalul Clinic de Pneumologie şi Boli Infecţioase şi Maternitatea braşoveană sunt foarte necesare şi importante, ajutând la eficientizarea procesului de prevenire, control şi combatere a infecțiilor nosocomiale şi implicit la creşterea siguranţei actului medical, în beneficiul pacienţilor. Valoarea însumată a acestor proiecte depăşeşte 15,9 milioane de lei şi este eligibilă în totalitate, astfel încât nu este nevoie de cofinanţare din bugetul local al judeţului”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Zeci de tipuri de echipamente vor intra în dotarea a trei spitale

Infecțiile din spitalele brașovene – cum vrea CJ să scape de ele. Proiectul „Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov” a fost elaborat de CJ Braşov şi are prevăzut un buget total de 8.506.527,53 lei. Suma va fi destinată achiziţionării a 36 de tipuri de echipamente, între care analizor automat de urini, extractor acizi nucleici cu 16 poziţii, multiplex PCR, sistem point-of-care, sistem de identificare bacteriană prin spectrometrie de masă, echipament pentru testarea sensibilității la antibiotice prin determinarea directă a concentrației minime inhibitorii (CMI), cameră de izolare a pacientului cu risc infecţios, echipament mobil automatizat pentru dezinfecţia suprafeţelor cu ajutorul UV-C, mese de operații pentru chirurgie generală şi ortopedie, dotate cu unitate de aer steril cu flux laminar focusat.
Proiectul „Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov”, cu o valoare de 4.033.770 lei, a fost elaborat şi depus de administraţia judeţeană. Obiectul proiectului îl reprezintă dotarea spitalului cu 11 tipuri de echipamente de ultimă generaţie, precum sistem analizor tip PCR pentru gene de rezistență microbiană la antibiotice, sistem automat pentru analize de chimie clinică și imunologie, sistem automat tip MALDI-TOF pentru identificarea (ID) bacterii și fungi, linie de echipamente pentru determinarea sensibilității la antibiotice prin determinarea directă a concentrației minime inhibitorii (CMI), sistem de sterilizare cu peroxid de hidrogen la temperatură joasă.

Pentru proiectul „Dotarea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «I.A. Sbârcea» cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale”, pe care CJ Braşov l-a elaborat în colaborare cu Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, a fost aprobat un buget total 3.409.052,50 lei. După semnarea contractului urmează să fie cumpărate 10 tipuri de echipamente, cum ar fi analizor microbiologie, spectometru de masă de tip MALDI-TOF, sterilizator cu plasmă (150-160 litri), sterilizator cu abur (600 litri), maşină de spălat şi dezinfectat instrumentar (298 litri) cu două uşi, linie de echipamente pentru testarea sensibilităţii la antibiotice prin determinarea directă a concentraţiei minime de inhibatori cu incubator.
Aceste echipamente vor dota Laboratorul, Secția de Neonatologie și Compartimentul de Sterilizare din cadrul Maternităţii braşovene, urmând să ajute la prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor intraspitaliceşti.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Bancuri pentru waxeri, pentru redușii mintal, mai pe românește. De unde infecții intraspitalicești? De unde? Că ăstea au fost eradicate în plandemie. Decât lucovidul mai exista. Totul dispăruse, totul fuseze rezolvat de wax, botnițe și crotalul electronic.

Back to top button