Expres

Închisoarea pentru datornici a devenit literă de lege

 

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa de marţi a plenului, priecctul lui Eugen Teodorovici (fost ministru de Finanțe în Guvernul Dăncilă) care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuţiile care sunt reţinute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor şi alte venituri. Iniţiativa legislativă a fostului ministru de Finanţe propune modificarea şi completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Confrumtat cu un val de critici, Teodorovici anunțase după câteva zile că reunță la proiect. Se pare că doar a vrut să liniștească apele și proiectul s-a dus pe făgașul legislativ.

Adoptarea tacită se poate întâmpla numai la prima Cameră care trebuie să se pronunțe pe un proiect sau o propunere legislativă. „Prima Cameră sesizată se pronunță în termen de 45 de zile. Pentru coduri și alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depășirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate. După adoptare sau respingere de către prima Cameră sesizată, proiectul sau propunerea legislativă se trimite celeilalte Camere care va decide definitiv”, stabilește Constituția României.

Citiți aici detalii:

Ministrul Finanțelor cere închisoare pentru datornici. Update: renunță la proiect


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button