Expres

Încălzire cu 50% mai ieftină pentru Ambulatoriul Maternității Brașov

Încălzire cu 50% mai ieftină pentru Ambulatoriul Maternității Brașov. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a semnat miercuri, 18 ianuarie, la sediul Direcţiei Generale Implementare Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă de la Bucureşti, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitare Clădire Administrativă cu anexe, relocare secţii spitalizare de zi şi Ambulator din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov” (Maternitatea Braşov). Valoarea eligibilă totală a acestui proiect este de 2.144.033 lei, cu TVA. Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de eficientizare energetică, respectiv instalarea pompelor de căldură şi montarea panourilor fotovoltaice la clădirea administrativă a maternităţii braşovene – fosta Ginemedica.

Clădirea, reabilitată deja

Pe parcursul anului 2022 imobilul amintit a fost modernizat, reconfigurat structural şi dotat cu mobilier şi aparatură printr-un amplu proiect investiţional, în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, realizat cu fonduri asigurate din bugetul propriu Consiliului Judeţean.
În cursul lunii decembrie, clădirea a fost inaugurată, aici regăsindu-se cabinetele medicale din ambulator, spitalizarea de zi şi birourile administrative ale Maternităţii.
Sumele investite de administraţia judeţeană în lucrările deja executate şi care se încadrează din punctul de vedere al eligibilităţii în cerinţele PNRR vor fi recuperate prin intermediul proiectului cu finanţare europeană.
Încălzire cu 50% mai ieftină pentru Ambulatoriul Maternității Brașov. Potrivit proiectului, intervenţiile propuse pentru creşterea performanţei energetice a clădirii administrative a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Braşov vor determina o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire de peste 50% comparativ cu consumul înregistrat în prezent, o reducere semnificativă a consumului de energie primară totală şi o reducere a emisiilor de dioxid de carbon mai mare de 60% faţă de situaţia actuală.

„Avem undă verde să finalizăm acest proiect destinat Maternităţii, pe care îl considerăm foarte important în contextul în care la nivelul Consiliului Judeţean Braşov ne preocupăm de eficientizarea consumurilor la utilităţi publice şi de implementarea unor soluţii energetice alternative pentru instituţiile din subordinea noastră”.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Alte proiecte așteaptă finanțarea prin PNRR

Proiectul ce vizează Maternitatea este cel de-al doilea pentru care a fost obţinută finanţarea Prin PNRR – Componenta „Valul renovării”, după cel privind creşterea eficienţei energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, iar alte cereri de finanţare sunt în evaluare.
Sperăm să ne fie aprobate toate cele opt proiecte pe care le-am depus pe Componenta 5 – Valul Renovării şi care însumate depăşesc 92,3 milioane de lei, astfel încât să realizăm cu ajutorul fondurilor nerambursabile din PNRR cât mai multe proiecte de eficientizare şi renovare energetică a clădirilor publice aflate în proprietatea judeţului Braşov”, a încheiat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button