Expres

Încă un pas înainte la Aeroportul Brașov

Încă un pas înainte la Aeroportul Brașov.

Anunțul a fost făcut de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov: „Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor la cele şapte componente de infrastructură aeroportuară din cadrul obiectivului de investiţii «Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)» a fost semnat. Am încheiat, astfel, ultima etapă procedurală obligatoriu de parcurs înainte de punerea în funcţiune a obiectelor de infrastructură“.

Încă un pas înainte la Aeroportul Brașov

Astfel, vor fi puse în funcțiune următoarele:

• Clădirea energetică are o suprafaţă de 364 mp. Cuprinde centrala termică şi uzina electrică, ambele complet automatizate. Construcţia asigură agentul termic pentru terminalul de pasageri. În viitor va putea deservi alte construcţii, pe măsură ce aeroportul se va dezvolta. Uzina electrică asigură alimentarea tuturor componentelor aeroportuare, precum şi a sistemului de balizaj.

• Remiza PSI, cu o suprafaţă de 643,05 mp, adăposteşte autospecialele, echipajele şi dispeceratul pentru intervenţia în caz de incendiu sau alte accidente. Construcţia se compune dintr-o hală auto şi o zonă cu vestiare.

Articole asemănătoare

• Aeroportul dispune de două posturi de control amplasate pe traseul împrejmuirii perimetrale, în dreptul acceselor auto. Fiecare construcţie dispune de o suprafaţă de 130 mp. Rolul lor este de primire, identificare şi verificare a personalului care pătrunde în incinta securizată a aeroportului. Sunt dotate cu echipamentele necesare verificării persoanelor şi obiectelor acestora. Fluxul de vehicule va fi controlat atât pe sensul de intrare, cât şi pe ieşire. Intrările spre zona de operaţiuni aeriene sunt prevăzute cu porţi culisante acţionate electric.

• Gospodăria de apă este compusă dintr-un rezervor suprateran de apă potabilă cu o capacitate de 100 mc. Are și o staţie de pompare subterană, şi un rezervor subteran de 300 mc pentru intervenţia la incendiu.

• În faţa terminalului este o parcare publică cu 173 locuri pentru autoturisme, 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi 4 locuri pentru autocare. E dotată cu staţii de încărcare a autovehiculelor electrice. Legătura dintre DJ 103 C şi zona tehnică şi comercială a aeroportului va fi asigurată prin intermediul unui drum construit de la zero, cu o lungime de 1,3 km. Pentru accesul în faţa terminalului s-au prevăzut două drumuri paralele, cu circulaţie pe câte două benzi. Prima bandă este rezervată pentru oprirea de scurtă durata a taxiurilor, autoturismelor şi a transportului public. Atât drumurile de acces, cât şi parcarea sunt prevăzute cu marcaje rutiere, indicatoare şi mijloace de semnalizare.

• În interiorul aeroportului s-au construit patru sectoare de drum tehnologic. Drumul tehnologic principal are o lungime de 1.326,40 metri. E completat pe latura sudică a platformei de debarcare-îmbarcare de un segment rutier care face legătura cu drumul perimetral. Se adaugă două drumuri tehnologice secundare care asigură circulaţia între zona publică a aeroportului şi zona securizată prin dreptul punctelor de control acces. Marcajele şi inscripţionările acestor drumuri au fost realizate cu respectarea reglementărilor din domeniul aeronautic.

• S-au instalat reţelele interioare de utilităţi. Au fost conectate toate componentele aeroportuare: reţelele electrice şi cele de curenţi tari, reţelele de apă-canal, canalizarea pluvială, reţelele termice şi cele de alimentare cu gaze naturale.

• Recepţia finală a inclus şi cele două platforme antisuflu aferente pistei.

Încă un pas înante la Aeroportul Brașov

„În iulie 2021 am dat startul lucrărilor, iar în toamna anului 2022 acestea s-au finalizat în cele mai bune condiţii. A fost o colaborare foarte bună între operatorii economici implicaţi în realizarea obiectivului şi specialiştii Consiliului Judeţean care coordonează proiectul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Obiectivul de investiţii «Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)» a fost implementat de asocierea de firme SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 44.144.621,12 lei. Suma include atât ajustările de preţuri conform Ordonanţei nr. 15/2021 şi OUG nr. 47/2022, cât şi cuantificarea lucrărilor de proiectare şi execuţie realizate iniţial de Construcţii SA”, a mai precizat Adrian Veștea.

Se știe, Aeroportul Internațional Brașov va fi funcțional din 15 iunie a.c. Pe lângă zborurile charter în Antalya și Heraklion (Creta), au fost anunțate și curse de linie – Detalii, AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button