Expres

Încă două cutremure puternice au zguduit sudul Turciei și Siria

Încă două cutremure puternice au zguduit sudul Turciei și Siria

Două cutremure puternice (de 6,4 și 5,8 grade) au zguduit din nou luni seară nordul Siriei și provincia Hatay din sudul Turciei, cele mai afectate de cutremurul din 6 februarie, care a provocat moartea a peste 45.000 de persoane în ambele țări, potrivit AFP și Reuters.
Cel puțin trei persoane au murit în Turcia, a anunțat în cursul serii ministrul de interne. Opt persoane au fost rănite în urma prăbușirii unor clădiri care erau deja avariate.
În Siria, 47 de persoane au fost rănite la Alep când au fost prinse de panică în timp ce încercau să fugă, a anunțat agenția Sana. Șeful grupului sirian de salvare Căștile Albe a declarat că 125 de persoane au fost rănite în nordul țării.

Primul cutremur, cu magnitudinea 6,4 și cu epicentrul în Defne, un district din apropiere de Antakya, s-a produs la ora 20:04 (17:04 GMT). Ea a fost urmată trei minute mai târziu de un alt cutremur cu magnitudinea 5,8 în Samandag, un oraș de coastă situat mai la sud.

Potrivit agenției turce de ajutorare Afad, cel puțin alte două cutremure de magnitudine 5,2 s-au produs în cursul serii. Acestea au fost “replici de-a lungul faliei Anatoliene” și nu noi “cutremure independente”, a declarat Dr. Övgün Ahmet Ercan, inginer geofizician.
Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a declarat că cutremurul a avut loc la o adâncime mică, de 2 km.

Încă două cutremure puternice au zguduit sudul Turciei și Siria. Peste 6.000 de replici au fost înregistrate de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul Turciei și Siria.

Articole asemănătoare

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis luni construirea a 200.000 de locuinţe în cele 11 provincii turce afectate de cutremurele devastatoare din 6 februarie, transmite AFP.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button