Expres

În ce condiţii este legală prelungirea controlului judiciar, potrivit Curţii Constituţionale a României

 

Prelungirea controlului judiciar de către procuror prin ordonanță, în cursul urmăririi penale, este constituțională doar dacă inculpatul a fost citat și audiat în prealabil, după cum a decis, ieri, Curtea Constituțională a României (CCR).
Soluția a fost pronunțată în ședință de plen.
„În argumentarea soluției pronunțate, instanța constituțională a reținut că desfășurarea procedurii prelungirii măsurii preventive a controlului judiciar, prevăzută la art.2151 alin.(2) din Codul de procedură penală, fără citarea și audierea inculpatului, este de natură a-i încălca acestuia dreptul la apărare, drept fundamental prevăzut de art.24 din Constituție”, se precizează într-un comunicat remis de CCR.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Parlamentului, Guvernului și instanțelor care au sesizat CCR. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de plen vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care va fi publicată în Monitorul Oficial al României.

Mai multe informaţii găsiţi AICI!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare