Expres

Imunitate sporită pentru parlamentari?

„Eram convins că nu sunt funcționari, ci demnitari”, afirmă Victor Ponta

  • logomytex.png
 

Prim-ministrul Victor Ponta a precizat că nu știe nimic despre un proiect de modificare a Codului de conduită al deputaților și senatorilor, privind eliminarea parlamentarilor din categoria funcționarilor publici, arătându-se surprins de această informație.

 

Dacă proiectul va fi adoptat, membrii Parlamentului nu vor mai fi cercetați pentru fapte de corupție sau incompatibilitate aplicabile funcționarilor publici – de exemplu abuzul în serviciu sau conflictul de interese.

„Eram convins că parlamentarii nu sunt funcționari publici. Sunt demnitari”, a spus Victor Ponta jurnaliștilor, ieri după-amiază. Premierul a ținut să sublinieze că „nicăieri în Europa parlamentarii nu sunt funcționari publici”.

Propunerea privind scoaterea parlamentarilor din categoria funcționarilor publici circulă printre deputați și senatori, potrivit Stiripesurse.ro, iar dacă aceasta prevedere va fi adoptată, membrii Parlamentului nu vor mai fi cercetați pentru fapte de corupție sau incompatibilitate aplicabile funcționarilor publici – de exemplu abuzul în serviciu sau conflictul de interese.

În prezent, în Codul de conduită al parlamentarilor, se precizează că „deputații și senatorii au un statut juridic conferit de Constituția României și de prezența lege, statut diferit de ceilalți demnitari ai statului, cât și de funcționarii publici, neputând fi asimilați cu aceștia”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button