Expres

IJP BRAȘOV: „Hoții îți invadează intimitatea!” Campanie derulată cu ajutorul realității virtuale

 

O nouă campanie de prevenire a furturilor din locuință, adaptată la noile tehnologii, a fost lansată, astăzi, în municipiul Brașov și se va derula în următoarele două luni. Oamenii vor fi transpuși în mijlocul unui furt din locuință, prin realitatea virtuală, pentru a conștientiza ce înseamnă ca un infractor să-ți invadeze spațiul.

„În contextul actual, transmiterea informației în rândul populației și asimilarea acesteia este tot mai greoaie, având în vedere cantitatea mare de mesaje care pleacă spre aceasta pe diverse canale și timpul scăzut de atenție pe care oamenii sunt dispuși să îl mai ofere. De aceea, s-a agreat varianta valorificării unei tehnologii noi, atractivă pentru toate categoriile de cetățeni. Realitatea virtuală (Virtual reality/VR) se referă la ambianțe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape veridică în anumite locuri reale sau imaginare.
Filmul realizat oferă spectatorilor posibilitatea să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință. De asemenea, va fi realizat un conținut pentru rețelele de socializare, dedicat exclusiv campaniei, respectiv #acasainsiguranta”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, subcomisar Alina Maria Ivan.

Recomandări dacă locuiești la bloc:

-Încuietoarea de la ușa locuinței trebuie să nu permită accesul, din exterior, la șuruburile de prindere, iar butucul yalei să fie complet introdus în corpul ușii, pentru a evita prinderea și ruperea lui;
-Dacă locuiești la parter sau la etajul 1, grilajele de la ferestre îi descurajează pe hoți.

Mai mult, solicită administrației:
-Montarea unui interfon la intrarea în scară și utilizarea în mod corect pentru a ști exact cine intră în clădire;
-Dotarea cu încuietori corespunzătoare a ușilor de la subsol, terase sau intrări suplimentare;
-Iluminarea bună a holurilor și a palierelor blocului.

În plus, dacă locuiești la casă, poți opta pentru:

-Supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfășurată în curtea casei;
-Iluminare cu senzori de mișcare;
-Protecție perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curte.

Atenție! Și lumea virtuală este parte din viața noastră, motiv pentru care recomandăm:

-Atunci când plecați pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceți acest lucru public pe internet;
-Nu vă transformați conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori. Faceți-le inaccesibile pentru persoane necu- noscute și manifestați o atenție sporită la datele personale și fotografiile pe care le postați;
-Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date despre dumneavoastră celor pe care „i-ați întâlnit” doar în mediul online.

La nivelul României, în primele 10 luni ale anului 2019, au fost sesizate cu 4,12% mai puţine furturi din locuinţe, comparativ cu perioada similară a anului 2018.

Mediul urban se confruntă cu un număr mai mare de astfel de fapte, comparativ cu mediul rural: în oraşe s-au înregistrat 54,5%  infracţiuni de acest gen, în timp ce în zonele rurale au fost sesizate 45,5%.

VIDEO AICI!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button