Expres

Ieftinirile și scumpirile RATBV mai așteaptă

Ieftinirile și scumpirile RATBV mai așteaptă. Și facilităţile pentru transportul în comun din municipiul Braşov. Discutat joi, în şedinţa de plen a Consiliului Local, proiectul a fost retras de primarul Braşovului, Allen Coliban. Motivul? Au fost depuse mai multe amendamente al căror impact financiar trebuie calculat. În varianta propusă joi proiectul prevedea facilități pentru seniori, care să fie luați în considerare de la 60 de ani, și nu de la limita legală de pensionare.
De asemenea, să le fie acordate 15 bilete gratuite brașovenilor cu pensii de maxim 1.700 de lei. Acum, pragul maxim este de 1.200 lei. Totodată, să se acorde abonamente reduse cu 50% pentru seniorii care nu beneficiază de această facilitate în prezent.
Ieftinirile și scumpirile RATBV mai așteaptă. Însă, reducerile pentru abonamente trebuie aprobate în Adunarea Generală a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov.
Pe de altă parte, în proiect sunt incluse și scumpirile. RATBV a anunţat că va aplica o majorare a tarifului pentru biletul de călătorie de la 2,50 lei la 4 lei. Dar valabilitatea călătoriei crește de la 50 la 60 de minute.
Pentru abonamentul lunar pentru toate liniile s-au anunţat scăderi. De la 85 lei la 80 lei – pe toate liniile municipale, de la 195 la 150 lei – liniile metropolitane, inclusiv liniile interioare din municipiu.

Măsurile ar fi urmat să intre în vigoare din 24 februarie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button