Expres

„I can see clearly now – reacția ta după absolvirea unui curs de leadership!

Diferența principală dintre cei născuți să ocupe funcții de conducere și cei făcuți să fie parte a echipelor lor este că, în timp ce primii rămân calmi și par întotdeauna pregătiți pentru incertitudine, situații de stres și schimbări neprevăzute, considerând orice problemă mai degrabă o provocare, ceilalți intră în panică mult mai repede decât ar trebui, ceea ce le afectează calitatea muncii și productivitatea. Cu alte cuvinte, mintea limpede, chiar și în cele mai complicate dintre scenarii, este cea care separă un lider de un simplu angajat, oferindu-i primului dintre ei avantaje competitive nebănuite și un statut privilegiat, pe care îl merită.

Bineînțeles, calitățile de “vioară întâi” nu sunt neapărat înnăscute, ci mai degrabă dobândite, fie prin experiența propriu-zisă, în ascensiunea pe scara ierarhică, fie mai ales prin absolvirea unui curs de leadership cu adevărat profesionist. O companie precum Brightway®️, cu o prezență neîntreruptă pe această piață încă din anul 2004, organizează numeroase astfel de training-uri, cu următoarele direcții: Finanțe pentru non-finanțiști, First Time Manager, Managementul schimbării, Marketing și strategie, Project management și Leadership strategic. În cele ce urmează, ne vom concentra pe acesta din urmă, mai precis pe beneficiile pe care el le aduce participanților în sine, dar și organizației din care ei fac parte.

Cursul de leadership strategic – avantaje pentru toate părțile implicate!

Așadar, respectivul curs de leadership aduce următoarele avantaje, pentru cei care ocupă un post de conducere în organigrama companiei și doresc să își îmbunătățească abilitățile în acest domeniu: clarificarea viziunii, valorilor și misiunii (pentru construirea unei strategii coerente, care poate fi implementată în fiecare proces operațional, pe termen lung); optimizarea proceselor (prin instrumente specifice, utilizând o platformă specializată de business process management); planificarea strategică a activității (mai ales în contextul actual, plin de volatilitate și incertitudini); și monitorizarea performanței (prin tool-uri de ultimă generație și schimburi de experiență cu lideri de top din diverse domenii de activitate).

Pe de altă parte, un asemenea curs de leadership oferă beneficii și pentru companii, în integralitatea lor: reducerea greșelilor (din procesele operaționale, ceea ce se traduce prin scăderea riscurilor comerciale și financiare); o mai bună motivare a echipei (prin clarificarea competențelor și traseului de dezvoltare al fiecărui angajat); o rată de retenție mai mare (prin integrarea mai rapidă a resurselor umane, din toate punctele de vedere); și posibilități de scalare (prin crearea și automatizarea unui sistem de leadership strategic, astfel multiplicându-se centrele de venituri și putând extinde activitatea pe alte piețe etc.).
În concluzie, prin înscrierea, parcurgerea și absolvirea unui curs de leadership, susținut de experți cu ștate vechi în domeniu și dovezi palpabile în acest sens, vei ridica “vălul” incertitudinii și ambiguității și vei lăsa loc clarității și deciziilor inspirate, în beneficiul companiei (din toate punctele de vedere, de la imagine la profituri), precum și al fiecărui membru al echipei în parte. Astfel, vei ajunge la veridicitatatea celebrelor versuri: “I can see clearly now the rain has gone” (Pot vedea clar acum că ploaia s-a risipit). Îți urăm mult succes, o avansare cât mai rapidă și o carieră cât mai fructuoasă!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 luna în urmă

La cursurile acestea nu le dau și neuroni? Că romgleză îi învață (leadership, clearly, gone…), finanțe îi învață, „management”, „leadership” îi învață. Ce mai, neuroni trebuie să le mai dea.
PUNEȚI, ZIARICILOR, „P”-UL DE RIGOARE!

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
1 luna în urmă

Pune si tu “Z”-ul de rigoare, slugoi putinist coprofag.

Back to top button