Expres

Hotărâre CNSU pentru o localitate din județul Brașov

Hotărâre CNSU pentru o localitate din județul Brașov.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în sistem hibrid. Ședința a fost dedicată unei situații de urgență din Colonia 1 Mai – Vulcan (județul Brașov). CNSU a decis scoaterea unor materiale de construcţie din rezervele statului pentru a ajuta mai multe familii afectate de un puternic incendiu. Şase familii, în total 17 persoane, au rămas pe drumuri.
„În vederea continuării procesului de înlăturare a efectelor incendiului care a avut loc în satul Colonia 1 Mai, comuna Vulcan din județul Brașov, în data de 17.01.2023, și pentru asigurarea condițiilor de trai populației afectate, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență în sistem hibrid. Hotărârea nou adoptată are în vedere scoaterea de la rezervele de stat a necesarului de materiale de construcții pentru continuarea derulării procesului de refacere a unor imobile afectate de incendiu”, se arată în comunicatul CNSU.
Potrivit deciziei, se vor scoate 30.000 de kilograme de ciment, 30 de metri cubi de lemn rotund din răşinoase şi 1.917 kilograme de tablă netedă zincată.

Biserica și Primăria, apel la ajutorarea familiilor

În 17 ianuarie, în Colonia 1 Mai – comuna Vulcan, a avut loc un incendiu de amploare în care șase familii şi-au pierdut locuinţele. 17 persoane, între care 5 minori, au rămas fără locuinţe.
La acel moment, ISU Brașov nu a informat despre incendiul care a devastat locuințele tip vagon.

Biserica și Primăria din localitate au făcut apel de atunci pentru ajutorarea familiilor afectate. Primăria Vulcan le oferă materiale de construcţii, iar cei care vor să ajute familiile să revină la o viaţă normală pot suna la primărie, la numărul de telefon 0741024508. „Primăria Comunei Vulcan sprijină familiile cu materiale de construcţie, ajutându-i astfel să revină la o viaţă normală în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă rugăm să veniţi şi dumneavoastră în ajutorul familiilor greu încercate în plină iarnă, cu donaţii de orice fel, orice ce ar putea să-i ajute la reconstrucţia caselor si care să-i readucă la o viaţă cât mai normală”, a fost apelul lansat de primarul comunei Vulcan, Marius-Adrian Doda.
Apel care a fost distribuit și pe Facebook. Chiar dacă vor primi materiale de construcție, familiile respective au nevoie de ajutor în continuare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button