Expres

Haos la Ministerul Finanțelor / Sistemul e în colaps

Haos la Ministerul Finanțelor.

Astăzi, după declanșarea unui protest spontan la ministerul menționat, angajații au început să-și prezinte demisiile – 15 la număr până în prezent. Oamenii, nemulțumiți, au cerut ca ministrul Marcel Boloș să vină să stea de vorbă cu ei pe holurile instituției. Inițial, după ce s-a baricadat în birou, acesta a cedat și a venit, flancat de SPP-iști, în fața protestatarilor pentru a le asculta păsurile.

Haos la Ministerul Finanțelor

„Manifestările ad-hoc ale finanțiștilor de astăzi, 10 august 2023, sunt pe cât se poate de îndreptățite. Nici o țară nu poate fi guvernată în interesul oamenilor fără respectul și legislația potrivită pentru cei responsabili de bugetul național. În nenumărate rânduri SindFISC a atenționat guvernul asupra legiferării statutului finanțistului, esențial pentru funcționarea mecanismelor bugetare. Lipsa acestuia și lipsa de interes a guvernanților, care ne privesc doar ca niște executanți, adâncesc și mai mult obiectivul de a avea un stat modern, capabil să colecteze corect, un stat în care finanțistului este respectat la fel ca și contributorul. Încadrarea finanțiștilor într-un sistem de creștere profesională, stimulativ și anticipativ este soluția ca bugetul acestei țări, care provine din munca și talentul milioanelor de români, să poate fi folosit pentru dezvoltarea națională. Onorabili guvernanți, înainte de a avea fantezii sinistre atât cu sistemul bugetar cât și cu contribuabilii, ar fi bine să prezentați un plan clar de redefinire a contractului social în care finanțistul să își poată previziona cariera, să poată fi respectat și remunerat corect. Cu aceleași măsuri haotice sistemul va colapsa”, au precizat cei de la SED LEX.

Vasile Marica, președintele Sindicatelor Bugetarilor, a precizat că mâine nici un angajat din sistemul de Finanțe nu va lucra, din cauza proiectului de OUG privind măsurile fiscal-bugetare. Funcționarii se opun eliminării posturilor și reducerii de venituri.

„Nu înţeleg această îngrijorare pentru un proiect care încă este în lucru, nu este nici măcar pus în dezbatere publică. Deciziile se iau în cadrul coaliţiei de guvernare. Eu pot să vă ascult ce doleanţe aveţi şi să prezint mesajul coaliţiei de guvernare. Asta pot să fac. Repet, sunt decizii care se iau în coaliţia de guvernare. Nu înţeleg această îngrijorare, în condiţiile în care acest proiect nu a fost pus în transparenţă decizională”, a declarat Marcel Boloş.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button