Expres

Grădiniţe estivale, și în județul Brașov, pentru copiii din medii defavorizate

Grădiniţe estivale, și în județul Brașov, pentru copiii din medii defavorizate

Peste 1.500 de copii din medii defavorizate din toată ţara (inclusiv din judeţul Braşov) vor merge la grădiniţe în această vară. Asta graţie celor de la Salvaţi Copiii, care anunţă deschiderea grădiniţelor estivale şi a programelor de educaţie remedială, pentru al 27-lea an consecutiv. De asemenea, „Şcoala mobilă” a organizaţiei va ajunge la copiii cu acces redus sau inexistent la educaţie, care trăiesc în zone izolate sau în comunităţi profund afectate de sărăcie.
Programul „Grădiniţa estivală” se adresează copiilor de vârstă preşcolară care nu au mers la grădiniţă sau care au frecventat sporadic grădiniţa şi care se pregătesc să intre la clasa pregătitoare sau să urmeze cursurile unor gradiniţe de stat, obiectivul fiind de a sprijini integrarea copiilor în sistemul de învăţământ de masă.
În cei 26 de ani de activităţi estivale au fost sprijiniţi pedagogic, precum şi socio-economic, 15.924 de copii – 10.953 de copii la „Grădiniţa estivală” şi 4.971 de elevi în programul estival de educaţie remedială.
În anul şcolar 2022-2023, doar 74,8% din copiii de vârstă preşcolară erau înscrişi la grădiniţă, în scădere de la 75,6% în anul precedent şi mult sub media EU de 93,1%, arată organizaţia. Nefrecventarea şcolii afectează o proporţie din ce în ce mai mare de copii români: aproape 16% dintre copiii de vârsta gimnaziului se aflau în afara şcolii la nivelul anului şcolar 2022-2023, în timp ce peste un sfert dintre cei de vârsta liceului (25,03%) erau în aceeaşi situaţie. România înregistrează un procent de 16,6% al tinerilor între 18-24 de ani care au finalizat cel mult studiile gimnaziale, cel mai mare procent în ultimii 6 ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button