Expres

Grădiniță nouă la Brașov, pe teren donat de un dezvoltator imobiliar

Grădiniță nouă la Brașov, pe teren donat de un dezvoltator imobiliar

Primăria Brașov construiește o nouă grădiniță, pe str. Carpaților. Este prima grădiniță construită în cartierul Astra după 1989. Grădinița va fi pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar și va avea șase săli de clasă, curte pentru recreație, amenajări sportive, loc de joacă, zonă verde și o grădină cu flori, panouri fotovoltaice și încălzire în pardoseală.

Primăria Brașov anunță că la sfârșitul săptămânii trecute a lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în cartierul Astra, pe str. Carpaților. Este prima unitate de învățământ de acest tip pe care municipalitatea o construiește în cartier după 1989 și cel de al cincilea proiect demarat la nivelul municipiului în ultimii ani, în cadrul programului dedicat infrastructurii preșcolare.
Investiția constă în construirea unui grădinițe cu program prelungit, cu o capacitate de 92 de locuri.
Din punct de vedere structural, investiția este compusă din:
– corp de clădire pe demisol, parter și etaj;
– șase săli de grupă, la nivelul parterului și al etajului. Fiecare grupă va fi de circa 15 – 16 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.
– spațiu pentru luat masa;
– loc de joacă;
– teren pentru activități sportive;
– grădină de flori;
– spații verzi și alei pietonale
Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 4 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 16 luni.
Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 6.267.718,47 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.
Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, iar componenta tehnică 60 de puncte.
Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie, ora 15.00.

Al cincilea proiect pentru preșcolari

Până la acest moment au fost finalizate lucrările la grădinița de pe str. Ioan Popasu, începute lucrările la cea din Noua, a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție la grădinița de pe str. Ioan Socec, iar la cea din Bartolomeu-Avantgarden e în derulare faza de evaluare tehnică a ofertelor depuse.
„Brașovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educației preșcolare și are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creșe și grădinițe în toate cartierele unde există o astfel de nevoie. Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, vor avea un loc la grădiniță, iar cei de peste doi ani, un loc la creșă. Săptămâna trecută am lansat licitația pentru grădinița de pe str. Carpaților, prima pe care o construiește administrația publică în acest cartier după 1989. Vorbim de o zonă care s-a dezvoltat imobiliar în ultimii ani, iar dezvoltatorul ne-a pus la dispoziție terenul necesar pentru a construi această grădiniță. Este o grădiniță care nu doar că va oferi condiții de confort ridicat copiilor, dar mare parte din teren este dedicat zonelor verzi și spațiilor pentru joacă și sport. Construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională pe care o administrație o poate pune la dispoziție”, a declarat primarul Allen Coliban.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare