Expres

Grădini muzicale la Brașov

Grădini muzicale la Brașov

Primăria Brașov a deschis astăzi trei grădini muzicale. Este primul dintre cele cinci proiecte votate în cadrul programului de bugetare participativă din acest an. „Amenajare de grădini muzicale în spații comune“ se numește proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“.

Potrivit Primăriei Brașov, ansamblurile muzicale fost montate în trei parcuri – Nicolae Titulescu, Aleea de sub Tâmpa și Tractorul. Instrumentele sunt concepute special pentru utilizare în aer liber.

„Sunt instalații făcute special cu acest scop. Sunt gândite astfel încât să reziste loviturilor și vandalismului. Sper să dovedim că avem o societate și o comunitate civilizate, astfel încât să protejăm aceste investiții. Invit brașovenii să gândească astfel de proiecte. Să vină cu propuneri, pentru că vom lansa în curând noul apel de bugetare participativă. Propunerea pe care intenționez să o fac este de a crește acest buget cu minim 25%. Anul trecut am avut două milioane de lei alocate. Anul următor intenția este să fie minim două milioane și jumătate”, a declarat primarul Allen Coliban, conform BrasovCity.ro.

Valoarea totală a instrumentelor, care include și montarea acestora, este de 243.590,00 lei fără TVA.

Grădini muzicale la Brașov | MyTex.ro

Stadiul celorlalte proiecte din programul de bugetare participativă

În cadrul programului de bugetare participativă din acest an, au mai fost declarate câștigătoare următoarele proiecte:

  • „Pistă pentru alergat în parcul Tractorul”. Potrivit Primăriei, proiectul este în faza de finalizare a achiziției: „În primăvara anului viitor, când vremea va permite, se va amenaja această pistă”.
  • „Parcări sigure pentru biciclete“. Au fost identificate cele trei zone în care să fie amplasate aceste parcări – Făget, cartierul Astra (str. Soarelui) și Noua. Procedura de achiziție este în fază finală.
  • „Grădini urbane“ este proiectul care a întâmpinat cele mai mari greutăți. Reprezentanții Municipalității au menționat că în perioada următoare, împreună cu inițiatorul proiectului, se va încerca o adaptare, astfel încât să poată fi implementat mai ușor.

Proiectul „Toaletă publică în Parcul Tractorul“, declarat câștigător în urma redistribuirii sumelor rămase disponibile, se află în faza de implementare. Contractul de furnizare este semnat. Urmează procedurile de branșare la rețele și de autorizare. Apoi, toaletă va fi amplasată.

Grădini muzicale la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button