Expres

Gândurile noului arhitect șef al Brașovului

Gândurile noului arhitect șef al Brașovului.

Primarul Allen Coliban l-a prezentat astăzi pe noul arhitect șef al municipiului Brașov. Dragoș Oprea este un profesionist cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul proiectării și urbanismului.

Gândurile noului arhitect șef al Brașovului

„Având în vedere că sunt în a doua zi de lucru, sunt destul de optimist. Cu toate că mi-am dat seama că sarcinile depășesc un pic așteptările. Îmi propun, cel puțin în prima etapă, să înțeleg modul de funcționare a administrației. Am și câteva gânduri pe care aș vrea să le sintetizez. Unul din ele ar fi eficientizarea Serviciului de Autorizări Construcții. Al doilea – împreună cu serviciul de proiectare, din cadrul Direcției Arhitect Șef, să demarăm o serie de proiecte prin care să stabilim anumite strategii. Fie valabile pentru preluare în PUG, fie valabile pentru noi proiecte de dezvoltare ale municipiului. Principiul pe care mă bazez este acela de a nu face abatere și compromisuri de la regulamentele locale și am să și explic un pic”, a spus Dragoș Oprea.

Regulamentele locale de urbanism, în general, cele cu care operăm acum, sunt extrem de invazive și, chiar și în condițiile acestea, ele sunt forțate la limita maximă. De aceea îmi doresc cumva o coerență mai mare stilistică în ceea ce privește urbanul orașului. Asta necesită oarecare atenție. De asta va trebui să fim vigilenți în următoarea perioadă. Nu să ne transformăm în polițiști, ci să fim vigilenți, ca principiile fundamentale ale urbanismului să nu fie derivate de anumite interese pecuniare”, a continuat arhitectul șef, potrivit BrașovCity.ro.

Așteptări foarte mari

Primarul Allen Coliban a precizat care sunt așteptările, atât ale sale, dar mai ales ale comunității față de noul arhitect șef: ,,Mă bucur că avem un arhitect șef nou. El vine din mediul privat, cu premii obținute în mediul privat. Totodată, e un arhitect șef crescut în Brașov, care a activat în Brașov în cariera privată și care nu a fost departe de ceea ce se întâmplă la nivel administrativ. A făcut parte din structurile de conducere a Ordinului Arhitecților, dar e și membru în Comisia Tehnică de Urbanism. Multe dintre problemele Brașovului îi sunt cunoscute, astfel încât procesul de adaptare și de acomodare ar trebui să fie cât mai scurt”.

Edilul a subliniat: „Așteptările sunt foarte mari, pentru a repara documente care vin din trecut. Mă refer aici la planuri urbanistice zonale care produc efecte. O primă analiză, o primă discuție în acest sens am avut o deja. Pe de altă parte, predictibilitate, asumare de decizii și respectarea termenelor sunt parametrii în care această direcție ar trebui să-și desfășoare activitatea. Îl creditez cu toată încrederea mea”.

Principii sănătoase și premii

Dragoș Oprea a absolvit Institutul de Arhitectură București în anul 2002. Are o experiență în privat de 20 de ani. A fondat în 2007 un birou de arhitectură efervescent. Exhibit Arhitectura e un studio ce și-a propus să aplice principii sănătoase și coerente referitoare la stilistica construcțiilor. Datorită acestui lucru, a reușit să câștige câteva premii importante și notabile la nivel național și să fie publicat în câteva reviste.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Așa nu ne interesază. Dar ia uitați ceva interesant: „Premierul Nicolae Ciucă știa de cel puțin o săptămână că ucrainenii au început dragarea pe brațul Chilia și pe Bâstroe, încălcând toate tratatele internaționale și distrugând, astfel, Delta Dunării, declarat Patrimoniu… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 1 an în urmă de către Barbu Gh.
Back to top button