Expres

Gala Muntelui, la Brașov

Gala Muntelui, la Brașov

A noua ediție a Galei Muntelui, care avea loc de regulă la Bușteni, se va desfășura anul acesta în premieră la Brașov, sâmbătă. Vor fi acordate mai multe premii celor care s-au remarcat prin acțiuni spectaculoase, la înălțime.

Recompensează cele mai importante realizări din lumea sportului, a cărții, literatură, film, ONG-uri care au contribuții importante la promovarea culturii și educației montane și protecției mediului. Avem o ediție extrem de bogată în acest an, unde, împreună cu cei de la Clubul Alpin Român vom da șapte premii pentru cele mai bune performanțe realizate în alpinismul românesc în 2023. Avem și mountain bike, avem și alergare montană, avem și schi de tură”, a precizat organizatorul evenimentului, Dan Burlac, la Radio România Brașov FM.

Totodată, câteva trofee sunt pregătite pentru salvamontiști și sportivi, precum și pentru entități care și-au adus contribuția la conservarea zonelor montane, a adăugat directorul Alpin Film Festival, Dan Burlac:

Anul acesta vom da un premiu Fundației Conservation Carpathia, pentru aportul lor la dezvoltarea zonelor montane, vom premia cea mai bună carte de munte, a lui David Neacșu, care e un bestseller pe piața de carte din România. La film, Liviu Mărghidan va primi pentru Castelul Crăiței, filmat la noi, în Crai, un premiu special pentru cel mai bun film de munte. Vom avea, de asemenea, un premiu special pentru Thomas Bross, din Victoria, care are 45 de ani de activitate în serviciul Salvamont”.

În cadrul Galei vor fi comemorați alpinistul Zsolt Torok, care și-a pierdut viața cu 5 ani în urmă, în Munții Făgăraș, dar și salvatorul montan Paul Popescu, alintat Pogo de prieteni, care și-a pierdut viața zilele trecute într-o avalanșă, tot în Munții Făgăraș. Gala Muntelui 2024 va avea loc la Cinema Modern, începând cu ora 18.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button