Expres

Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

 

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă în dosarul privind accidentul în urma căruia a decedat polițistul Bogdan Gigină. Pe atunci, Oprea era vicepremie, şi ministru al Afacerilor Interne. În același dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată, tot pentru ucidere din culpă, a societății General MPM Impex SRL şi a administratorului acesteia, Petre Mazilu.

„Inculpatul Oprea Gabriel a dispus – cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către Poliţia Rutieră – însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de Poliţie Rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist. În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată Oprea Gabriel şi-a conferit, în mod discreţionar, «drepturi» neprevăzute de cadrul legal, «drepturi» a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită”, se arată în comunicatul DNA.

„După mai bine de doi ani și jumătate de la teribilul accident în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, s-a decis trimiterea în instanță a dosarului în care am fost acuzat pe nedrept. Pierderea vieții polițistului Bogdan Gigină este o tragedie fără margini, o pierdere imensă pentru care nu sunt vinovat! O spun și astăzi, așa cum am spus-o de fiecare dată. Și îmi voi dovedi nevinovăția în instanță”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button