Expres

FRG nu se lasă în cazul sălii de sport de la Școala nr. 2 Brașov

FRG nu se lasă în cazul sălii de sport de la Școala nr. 2 Brașov.

Conducerea Școlii Gimnaziale nr. 2 dorește ca elevii săi să efectueze orele de sport în noua sală, care este concepută pentru practicarea gimnasticii de performanță. Inclusiv primarul Allen Coliban a vorbit pe seama acestui subiect – AICI.

FRG nu se lasă în cazul sălii de sport de la Școala nr. 2 Brașov

Înaintea ședinței de Consiliu Local din data de 15 februarie, în care se va discuta și despre situația sălii de sport amintite, Federația Română de Gimnastică a emis următorul comunicat de presă:

„Alături de Onești, Deva, Reșița, Bistrița, Timișoara, București sau Constanța, Brașov poate deveni un centru important pentru gimnastica de performanță. Brașov este orașul în care Elena Leuștean, prima medaliată olimpică a gimnasticii românești, a început performanța.

În municipiul de la poalele Tâmpei a fost construit un proiect emblematic pentru secolul XXI, o sală de gimnastică modernă, la standarde internaționale, în care se pot practica toate disciplinele gimnasticii, în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2 «Diaconu Coresi».

Brasovul, situat în mijlocul țării și având acces internațional direct, poate deveni un centru regional pentru gimnastică artistică (feminină și masculină), gimnastică aerobică, acrobatică, parkour și gimnastică pentru toți, sala fiind proiectată atât pentru antrenamente cât și pentru competiții.

Lucrările sunt finalizate și ar trebui achiziționată aparatura de gimnastică și darea acesteia în folosință (are gropi de bureți pe ambele laterale si ancorele chimice pregătite pt. fixarea aparatelor).

În prezent, proiectul este blocat ca urmare a unei petiții semnate de conducerea școlii, profesorii de educație fizică și o parte dintre părinții elevilor care și-au manifestat dezacordul cu privire la dotarea sălii de sport exclusiv pentru gimnastică de performanță. Ei au solicitat modificarea proiectului, astfel încât să fie o sală multifuncțională, dotată corespunzător practicării tuturor disciplinelor sportive cuprinse în planul de învățământ.

Demersurile pentru construirea unei săli de sport – destinate practicării gimnasticii de performanță – au început în 2016, în urma solicitării nr. 105698/18.12.2015 a Clubului Școlar Sportiv Brașovia, susținut și de Inspectoratul Școlar Judetean Brașov prin adresa nr. 43362/26.05.2016 și la solicitarea Școlii Gimnaziale nr. 2 înregistrată cu nr. 59983/27.07.2016 pe terenul proprietate – domeniu public al municipiului Brașov înscris în CF nr. 103909.

În vechea sală de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 au crescut numeroase generații de campioni ai gimnasticii, aparatele, unele datând din anii ‘60, fiind o dovadă a practicării gimnasticii de performanță în cadrul acestei unități de învățământ.

Pe 15 februarie 2023 va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al Muncipiului Brașov în care se va dezbate «Proiectul de hotărâre privind aprobarea scenariului pentru reconversie Sală de sport – Școala Gimnazială nr 2». La această ședință publică, pentru a susține ca noua sală de gimnastică să nu-și schimbe destinația, vor participa, alături de reprezentanții FRG, antrenori, sportivi, medici, profesori de sport, cadre universitare, personalități din mediul economic”.

Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, susține că are planuri mari cu sala de sport din incinta Școlii Gimnaziale nr. 2, din cartierul Astra. În această luptă, „tangențial”, oficialul FRG a relatat că și Nadia Comăneci, Gică Popescu, Cristina Neagu ș.a. susțin demersul pentru păstrarea destinației acestei săli.

„Federația Română de Gimnastică are nevoie acută de această infrastructură care va transforma Brașovul într-unul din centrele importante ale gimnasticii românești. În această sală realizată la standarde internaționale se vor putea organiza antrenamente, competiții și tabere de pregătire sportivă națională și internațională. Proiectul este unul etalon pentru România. Federația Română de Gimnastică mulțumește marilor legende ale sportului românesc – Nadia, Gabriela Szabo, Cristina Neagu, Eliza Samara și Gică Popescu – care sprijină demersul nostru, al antrenorilor de gimnastică de pe întregul teritoriu al României care au semnat o petiție pentru păstrarea destinației acestei săli, Comitetului Olimpic și Sportiv Român și European Gymnastics, tuturor celor care iubesc și susțin gimnastica românească”, este declarația Carmencitei Constantin.

De văzut cine va avea câștig de cauză…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Federeația să-și cumpere teren și apoi să-și facă școală, săli dacă vrea numai pentru ea.
Sala este pe terenul unei școli. Școala și elevii de acolo au prioritate.

1 an în urmă

[…] Astăzi, după mai bine 5 ore de discuții în ședința extraordinară a Consiliului Local, s-a hotărât pe subiectul noii săli de sport de la Școala Gimnazială nr. 2. Detalii, AICI și AICI. […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare