Expres

Franța vrea să treacă la economia de război

Franța vrea să treacă la economia de război.

Președintele Emmanuel Macron (foto) le-a cerut asta celor ce coordonează industria de apărare, precizând zilele trecute, potrivit La Croix: „Vom continua să ajutăm Ucraina, nu putem lăsa Rusia să câștige. O victorie a rușilor ar însemna sfârșitul securității europene”.

„Industria de apărare trebuie să aibă o capacitate de producție mai puternică și mai rapidă”, a mai spus Macron.

Într-o analiză a spuselor președintelui Franței, francebleu.fr a comentat: „Cu 3 milioane de șomeri și numeroase sectoare economice în criză, este economia de război soluția? Armata a decis să producă echipament și muniții în Franța cu un buget de 400 de miliarde de euro repartizați în următorii 6 ani”.

În ceea ce privește situația armatei române, generalul Gheorghiță Vlad a făcut o radiografie îngrijorătoare – Detalii, AICI. El a fost, însă, contrazis de politicienii aflați la putere, dar și de ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, care au precizat că nu sunt motive de îngrijorare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare