Expres

Fostă meșotistă și șagunistă, olimpică de aur în Malaezia

Fostă meșotistă și șagunistă, olimpică de aur în Malaezia

Ministra Educației, Ligia Deca, a anunțat că elevii români au obținut cinci medalii de aur, două medalii de argint și o mențiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică desfășurată în Malaezia.
„Tocmai am primit veşti grozave din Malaezia – lotul României scrie istorie la cea de-a 24-a ediţie a Olimpiadei Asiatice de Fizică, desfăşurată în 3-10 iunie 2024, la Perak! Elevii români a obţinut 5 medalii de aur, 2 medalii de argint şi o menţiune de onoare”, a scris Deca, duminică, pe Facebook.

Conform ministrei Educației, medaliile de aur au fost câștigate de următorii elevi români: Alexandru Momoiu, care a fost și câștigătorul absolut al ediției, obținând cel mai mare punctaj total din concurs și cel mai mare punctaj la proba experimentală, Ionuț Gabriel Stan, Ioan Alexandru Mirică, Rareș Felix Tudose, toți elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, precum și Alexandra Maria Curea, de la Liceul Teoretic Național din București, care a obținut și cel mai mare punctaj al unei fete din concurs, notează Agerpres.

Alexandra Maria Curea este brașoveancă, a făcut gimnaziul la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și clasa a IX-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, apoi s-a mutat cu familia în București.
„Alexandra a parcurs primele 9 clase la Brașov, la colegiile Meșotă, respectiv Șaguna. Succesul Alexandrei se datorează, cu siguranță, și școlii brașovene de fizică”, ne-a spus tatăl ei, Cătălin Curea.

Cele două medalii de argint au fost câștigate de Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, și Teofil Voicu, de la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca.
Rareș Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, a primit o mențiune de onoare.
Echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, conf. univ. dr. Sebastian Popescu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, și prof. Victor Păunescu, de la Liceul Economic nr. 1 din București.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
ron
3 zile în urmă

Ministra rahat sa taca in ma-sa, nesimțita,se lipește de genii fata de care ea e un gunoi.

Back to top button