Expres

Fiul unui primar a construit un supermarket în jurul unui stâlp

Fiul unui primar a construit un supermarket în jurul unui stâlp.

Fiul primarului din localitatea Mărăcineni, județul Buzău, a construit un supermarket în jurul unui stâlp de electricitate care aparține de Distribuție Energie Electrică, potrivit playtech.ro. Construcția este pe drumul european 85 pe sensul de mers către Moldova. Certificatul de urbanism pentru ridicarea construcției ar fi fost eliberat fără avizul societății de distribuție a energiei electrice chiar de primăria păstorită de tatăl proprietarului.

Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni, susține că în anul 2000, stâlpul nu figura pe cartea funciară așa că am construit magazinul.

Magazinul ar ridica numeroase probleme de siguranță, deoarece distanța legală între firele rețelei și orice construcție trebuie să depășească 12 metri. Reprezentanții companiei de electricitate spun că au fost făcute numeroase sesizări către autorități, inclusiv Inspectoratul de Stat în Contrucții.

Sucursala Buzău a făcut sesizări către Primărie şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii încă din anul 2019. În 2020, Primăria ne-a comunicat că există o autorizaţie de construire din 2002 şi că, pentru lucrările de modernizare efectuate ulterior fără autorizaţie de construire a fost sancţionată societatea. Inspectoratul de Stat în Construcţii ne-a informat că Primăria are obligaţia de a verifica respectarea prevederilor legale, sens în care Primăriei i s-a dispus urmărirea respectării disciplinei în urbanism şi, de asemenea, Primăria a fost sancţionată contravenţional“, a declarat Andrei Rusu, relații publice, Distribuție Energie Electrică.

Terenul de peste o mie de mp pe care e construit magazinul a fost cumpărat de fiul primarului din Mărăcineni în anul 2000, de la Primărie, cu 8.400 de euro.

Agenția Națională de Integritate a stabilit că primarul a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese. Ulterior, fiul acestuia a construit magazinul fără avizul societății de energie electrică, document obligatoriu în acest caz.

Sursă foto: Antena 3


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button