Expres

Fiole cu Fentanyl, narcotic de mare risc, dispărute din Spitalul Județean Brașov. Ancheta, preluată de DIICOT

Fiole cu Fentanyl (o substanță anestezică, ce poate fi un drog mult mai puternic decât heroina) ar fi dispărut din Spitalul Județean Brașov. În România, fentanilul se află pe lista narcoticelor de mare risc încă din 2003 și se obține de obicei fiind furat din spitale sau farmacii. Un astfel de caz ar fi fost descoperit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, potrivit bizbrasov.ro. Din datele pe care le avem, fiolele ar fi dispărut de la Terapie Intensivă.

Este o investigație pe rol, nu vă pot da mai multe informații. Este o anchetă în desfășurare, asta e tot ceea ce vă pot spune”, a spus, pentru radiobrasovfm.ro, directorul medical al Spitalului Județean Brașov, Florin Orțan. Cazul ar fi instrumentat sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Substanța este folosită în spitale, în special în timpul anesteziilor generale – la operații sau în secțiile paliative – la pacienții cu dureri insuportabile. 

Update:

Având în vedere solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că Poliția Brașov nu este competentă să desfășoare activități de cercetare și soluționare în ceea ce privește problematica traficului și consumului de droguri. Prin urmare, vă rugăm să vă adresați structurii competente, DIICOT- Serviciul Teritorial Brașov”, a declarat, pentru mytex.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

„Există o anchetă în curs. Au fost anunțate organele competente care desfășoară o investigație”, ne-a declarat și purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județeam de Urgență Brașov, Marius Leonte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare