Expres

Fii pregătit pentru orice provocare alături de copilul tău!

Viaţa de familie capătă noi valenţe, imediat ce aţi devenit părinţi. Priorităţile se schimbă, programul capătă modificări, grijile se aglomerează necontenit, însă bucuria şi împlinirea oferite de statutul de părinte nu pot fi egalate de nimic. Pentru ca provocările ce urmează să apară în fiecare etapă de vârstă, să fie gestionate cu uşurinţă, este recomandat să devii mult mai prevăzător.

Primele luni de viaţă

Acomodarea cu cel mic şi cu noul statut pot fi destul de dificile, primele luni de viaţă ale bebeluşului solicitând foarte mult părinţii. De aceea, se recomandă ca sosirea celui mic în familie să fie pregătită dinainte, lăsând deoparte superstiţiile şi părerile celor care nu sunt de acord cu această practică. De la scutece absorbante, hăinuţe, prosopele, produse de igienă, până la comprese sterile, termometru bebelusi, pompiţe pentru năsuc şi biberoane, toate ar trebui achiziţionate, igienizate şi depozitate ordonat în dulăpiorul celui mic. 

Astfel, vei avea la îndemână mare majoritate din ceea ce îţi va fi necesar în îngrijirea bebeluşului, fără a te expune panicii că vei fi pus într-o situaţie limită. Pentru ca lista ta să fie completă, poţi cere sfatul prietenilor care deja au parcurs această perioadă sau medicului pediatru care urmează să ia bebeluşul în evidenţă şi să îi monitorizeze evoluţia. Nu uita nici de nevoile tale de tânăra mamă care va avea nevoie de tampoane pentru sâni, unguente, hăinuţe de alăptare şi alte accesorii destinate hrănirii micului pofticios.

Provocări în fiecare etapă de vârstă

Pe măsură ce bebeluşul creşte, vă veţi apropia de următoarea etapă de vârstă, caracterizată de multă curiozitate şi de un salt semnificativ în dezvoltare, astfel că este bine să te informezi din timp în legătură cu provocările la care va trebui să faceţi faţă cu toţii. Copilul mic, aflat într-un continuu proces de dezvoltare, manifestă de acum interes pentru tot ceea ce îl înconjoară, se confruntă cu erupţia dentară, face primii paşi, intră în contact mult mai mult cu mediul înconjurător, începe să socializeze cu micuţii de vârsta lui. Sistemul lui digestiv se află în plin proces de dezvoltare, fapt ce implică modificări semnificative şi la nivelul hranei. Vei procura veselă destinată doar lui şi vei căuta reţete care conţin alimentele potrivite etapei lui de vârstă.

Sănătatea celui mic, o prioritate constantă pentru părinţi

Fiecare părinte îşi doreşte ca cel mic să fie sănătos şi să se bucure în voie de frumuseţea fiecărei etape de creştere, însă contextele medicale specifice copilăriei sunt fireşti, parte integrantă a procesului de imunizare. O hrană echilibrată, petrecerea timpului în aer liber, odihna, dar şi administrarea la recomandarea medicului pediatru, de suplimente imunitate copii, vor avea rolul de a-l pregăti pe cel mic pentru lupta cu diferite afecţiuni specifice. O administrare corectă de suplimente va contribui la întărirea sistemului imunitar, aducând un aport important de nutrienţi, minerale şi vitamine, absolut necesar pe toată perioada de creştere. Suplimentele alimentare vor ajuta la stabilirea echilibrului intern, stimulând o dezvoltate fizică şi psihică normală.

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button