Expres

Festival de mucenici și alte delicii la Brașov

Festival de mucenici și alte delicii la Brașov

Zona de agrement Lacul Noua ar urma să se transforme, în a doua parte a acestei săptămâni, într-un „paradis al gusturilor și distracției, unde deliciile de mucenici vor fi vedetele”, susțin organizatorii Autentic Urban Fest – Delicii de Mucenici, care promit „o explozie de arome, atât tradiționale cât și contemporane”.

„Între 7 și 10 martie, Lacul Noua devine epicentrul gastronomic al orașului, unde vă invităm să vă răsfățați cu mucenici autentici”, fie ei mucenici moldovenești cu miere și nucă sau cei muntenești fierți cu sirop.

Organizatorii mai spun că au pregătit sesiuni de gătit în direct (live cooking show) și recorduri culinare: cel mai lung lanț de mucenici din țară, Hora Mucenicilor în chip de om, mucenicul gigant în formă de om (nota red.: în general, mucenicii sunt antropomorfi), ceaunul uriaș de 1.000 de litri de mucenici fierți.

Nu doar mucenici vor fi pregătiți. „Terasele și food truck-urile vor oferi adevărate comori gastronomice românești: de la sarmale și mămăligă, până la mititei și plăcinte sărate (…). Pentru iubitorii de grătar, avem frigărui suculente și ciolane pregătite în diverse stiluri, ca să fie pentru gusturile tuturor, dar pentru gurmanzi pregătim burgeri giganți, tachos, churros, waffles și multe altele”, afirmă organizatorii festivalului, care spun că va exista zonă specială pentru cei mici, cu activități „și chiar un carusel magic”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button