Expres

Femeie cercetată penal după ce a efectuat intervenții estetice fără a fi medic

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2 au pus în executare, astăzi, un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune.


În fapt, în perioada 16 august 2022 – prezent, fără a deţine un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul ţării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiţii decât cele legale.


În concret, bănuita ar fi desfăşurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puţin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum şi alte proceduri, la un sediu fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Capitală, cât şi la un sediu din judeţul Constanţa
“, a informat Poliția.


Astfel, bănuita ar fi obţinut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate şi neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei.
În vederea administrării materialului probator, astăzi, 27 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză”
, se mai arată în comunicatul Poliției.

În baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare, bănuita a fost condusă la sediul subunităţii, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, mai multe persoane vor fi audiate în calitate de martor.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu probatoriu în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare