Expres

Femeia operată de cardiologul groazei a murit

Femeia operată de cardiologul groazei a murit

Femeia de 74 de ani, operată în luna august de medicul Tesloianu, cel care i-a pus acesteia și stimulatorul cardiac, a murit în spitalul din Bacău.
Astăzi, fiica pacientei decedate va face o plângere la poliție și cere ca dispozitivul medical să fie scos și expertizat și tot ce își dorește acum este să se facă dreptate.
Din punctul meu de vedere, după ce a fost implantat stimulatorul, starea mamei mele s-a degradat din ce în ce mai mult“, a povestit fiica pacientei la Realitatea PLUS.
Mărturia fiicei vine după ce cazul șocant în care ar fi implicat cardiologul groazei, Dan Tesloianu, a fost descoperit de anchetatori și făcut public.
Mama făcea tratament pentru afectiuni cardiace. La începutul lunii august, s-a simtit din nou rău. Pe data de 5 august, mama a fost transferată la spitalul Sf. Spiridon, din Iași, la secția de Cardiologie, unde s-a decis să o implanteze cu un stimulator. După aproximativ o lună, mama a început să se simtă rău. Să acumuleze apă în organism în manieră exageratăa“, a spus fiica pacientei.
Intervenția prin care i-a fost implantat stimulatorul a avut loc în urmă cu aproximativ 6 luni, iar potrivit documentelor medicale, operația a fost făcută de medicul Tesloianu. Calvarul pacientei a început la o lună de la montarea dispozitivului, susține fiica femeii.

Sunt în desfășurare mai multe anchete

Femeia operată de cardiologul groazei a murit. Între timp, sunt în desfășurare mai multe anchete: cea penală, o anchetă administrativă la nivelul Spitalului din Iași, dar și o anchetă disciplinară demarată de Colegiul Medicilor.
Cardiologul Dan Tesloianu a contestat însă măsura arestului preventiv. Potrivit anchetatorilor, în total, aproximativ 240 de pacienți ar fi primit dispozitive medicale refolosite, în ultimii cinci ani.

Asta, deși legislația din România interzice refolosirea dispozitivelor medicale de unică folosință, clasă din care fac parte echipamentele implantabile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 luna în urmă

Se va face dreptate, sa stea linistita. Ia ala cu suspendare ca asa se da in astfel de cazuri. Recent s-a dat. Inca nici nu s-a uscat tusul pe motivare. Ala e bine mersi la privat, cu poza cu tot… Citeşte mai mult »

Back to top button