Expres

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești și Liceul Tehnologic Malaxa, parteneri în formarea viitoarelor generații de mecanici

Începând cu anul școlar 2024 – 2025, compania susține un nou Curriculum de Dezvoltare Locală, intitulat Monitorizarea și Întreținerea Mașinilor și Utilajelor din Industria de Hârtie.

Programul se adresează elevilor clasei a XI-a de la profilul Mecanic și conține 64 de ore de formare.

Prin această inițiativă, DS Smith îi ajută pe tinerii absolvenți să se integreze mai ușor pe piața muncii sau să își continue studiile la facultățile de profil. 

DS Smith, furnizor top în domeniul ambalajelor sustenabile, prin fabrica sa de hârtie din Zărnești, continuă să investească în educație și își extinde parteneriatul cu Liceul Tehnologic ‚Malaxa’. Astfel, începând cu anul școlar 2024 – 2025, elevii claselor a XI-a de la profilul Mecanic vor putea beneficia de un nou Curriculum de Dezvoltare Locală, intitulat Monitorizarea și Întreținerea Mașinilor și Utilajelor din Industria de Hârtie.

Cele 64 de ore de pregătire susținute de ingineri din cadrul echipei DS Smith au rolul de a îi familiariza pe elevi cu tehnologia de fabricare a hârtiei. Pregătirea se desfășoară în laboratorul tehnologic din unitatea de învățământ, precum și la operatorul economic. Astfel, după absolvire, tinerii se vor putea integra mai ușor pe piața muncii sau își vor putea continua pregătirea profesională în cadrul facultăților de profil. 

Marius Juncanariu, Directorul Fabricii de hârtie DS Smith din Zărnești, afirmă: “Atragerea tinerilor spre zona de învățământ profesional și încurajarea lor să ia în calcul o carieră în producție sunt aspecte care ne privesc pe toți. Prin colaborarea cu Liceul Tehnologic Malaxa și lansarea acestui CDL, vrem să demonstrăm că meseriile din producție nu sunt doar o opțiune, ci o alegere inspirată și valoroasă, atât pentru ei, cât și pentru comunitatea din care fac parte.”

Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane DS Smith Zărnești, adaugă: “După niște ani dificili în atragerea de talente tinere în sector, putem spune că, la ora actuală, a lucra în mediul industrial poate deveni un motiv de mândrie. La DS Smith Zărnești, investim continuu în acțiuni educaționale, astfel încât tinerii să își dezvolte abilitățile și să aibă o traiectorie profesională clară. Prin atragerea lor către o carieră în producție, construim nu doar echipe mai puternice, ci și comunități mai reziliente”.

Acest Curriculum de Dezvoltare Locală completează portofoliul de proiecte dedicate educației pe care DS Smith le derulează în Zărnești, dar și la nivelul județului Brașov. În această direcție se înscriu și lecțiile de sustenabilitate și economie circulară dedicate elevilor din învățământul primar, colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, precum și alte inițiative ce au ca scop dezvoltarea comunității locale. 

Din 2018, DS Smith deține în Zărnești cea mai mare fabrică de hârtie din România, care deservește aproape jumătate din cererea internă de hârtie. Materia primă este obținută integral din hârtie reciclabilă – un factor cheie pentru ca România să atingă obiectivele europene în ceea ce privește reciclarea hârtiei și ambalajelor de carton.

Grupul deține, de asemenea, un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Ștefănești și Cluj-Napoca, două unități de producție de ambalaje în Ghimbav și Timișoara și trei centre de servicii, în Pitești, Timișoara și Buftea, județul Ilfov, unde lucrează un total de 650 de angajați.

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de ambalaje din carton ondulat, fiind, de asemenea, activ în domeniul reciclării și al producției de hârtie. Compania joacă un rol semnificativ în lanțul valoric din diverse sectoare, inclusiv comerțul electronic, FMCG și industrial. Cu misiunea sa de a “Redefini ambalajul pentru o lume în schimbare” și strategia sa de sustenabilitate “Now and Next“, DS Smith se angajează să inspire tranziția către o economie circulară. Oferă multiple soluții circulare clienților săi și societății în general prin înlocuirea materialelor plastice problematice, eliminarea carbonului din lanțurile de aprovizionare și furnizarea de soluții de reciclare inovatoare. Modelul ambițios “box-to-box în 14 zile“, capacitățile de proiectare și strategia de inovare se află în centrul acestui angajament. Cu sediul central la Londra și cotată la FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări și are aproximativ 34.000 de angajați. Compania este un partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii. 

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button