Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești primește vizita unor înalți oficiali britanici și își reconfirmă angajamentul pentru dezvoltare sustenabilă
Chris Barton CMG, Comisarul pentru Comerț cu Europa al Regelui Charles al III-lea, și E. S. Andrew James Noble LVO, Ambasadorul Marii Britanii în România, au fost prezenți la Zărnești, la începutul lunii martie.
De curând, fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a primit vizita unei delegații formate din Chris Barton CMG, Comisar pentru Comerț cu Europa în cadrul Guvernului Marii Britanii și E. S. Andrew James Noble LVO, Ambasadorul Marii Britanii în România. Unitatea de producție a fost una dintre destinațiile cheie în cadrul turului de o săptămână pe care Chris Barton CMG l-a efectuat în România, cu scopul de a încuraja relațiile comerciale și cooperarea româno–britanică.
Cu acest prilej, cei doi înalți oficiali au participat la un tur ghidat al fabricii din Zărnești și au putut afla mai multe despre bogata tradiție locală în domeniul fabricării hârtiei, planul de investiții și obiectivele de sustenabilitate, precum și contribuția importantă a companiei la dezvoltarea pe termen lung a întregii regiuni.
Marius Juncanariu, Director General DS Smith Zărnești: „Începând cu anul 2018, DS Smith și-a consolidat în mod constant prezența în România, investind în operațiuni sustenabile de fabricare a hârtiei și ambalajelor ce ajung să deservească un număr important de clienți locali și internaționali. Am fost onorați să găzduim această vizită specială și să putem prezenta activitatea pe care o desfășurăm aici, în Zărnești, pentru a duce mai departe tradiția fabricării hârtiei în regiunea noastră”.
Chris Barton CMG, Comisarul pentru Comerț cu Europa al Regelui Charles al III-lea: „Am fost foarte impresionat de modelul de business circular pe care DS Smith l-a dezvoltat în România, dar și de preocuparea față de sustenabilitate. Fabrica de hârtie din Zărnești este un veritabil simbol la nivel național și sunt convins că vor urma și alte realizări importante, nu numai în această regiune, ci și în plan european. Unitatea de producție are un rol cheie în a asigura soluțiile sustenabile de ambalare atât de necesare pentru ca întregul lanț de aprovizionare să rămână în funcțiune.”
E.S. Andrew James Noble LVO, Ambasadorul Marii Britanii în România: „Este întotdeauna o plăcere să vezi companii britanice care investesc și se dezvoltă în România. Fabrica de hârtie din Zărnești nu este doar un producător de top, ci și unul dintre cei mai importanți angajatori și contribuabili la economia locală și regională. Mă bucur că am putut să asist la succesul lor ca unitate ce folosește exclusiv materie primă reciclată și una care creează noi locuri de muncă pentru comunitatea sa.”
De curând, DS Smith a lansat și Turul virtual al fabricii de hârtie din Zărnești prin care toți cei interesați pot beneficia de un tur virtual 360° al locației și pot asista la întregul proces de fabricare a hârtiei, de la centrul de control al calității și până la expediere, dar și să-i cunoască pe colegii care fac toate aceste lucruri posibile.
Turul este disponibil pe https://www.dssmith.com/ro/produse-servicii/produse-din-hartie/fabricile-noastre-de-hartie/fabrica-de-hartie-zarnesti
Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.
DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.
P
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.