Expres

Expoziție inedită a unui fotograf brașovean

Expoziție inedită a unui fotograf brașovean. La Muzeul Tradițiilor Codlene, mâine, începând cu ora 17.30, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Chipuri și veșminte din Șchei”, a fotografului brașovean Dan Străuți.

Imaginile ilustrează, pe de o parte somptuoasele straie de sărbătoare și elemente de port urban din Șcheii Brașovului, iar pe de altă parte elemente de patrimoniu construit (monumente) și aspecte ale unor tradiții din vechea comunitate românească a Brașovului, dintre care: găteala capului la femei, pregătirile pentru ziua de Călări, Jocul Strămoșesc, Nunta în Șchei.

Expoziția înfățișează chipuri ale unor membri ai comunității scheiene în mediul lor, portrete de familie, precum și reconstituiri ale unor fotografii de epocă, în studioul fotografic al lui Leopold Adler, de la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.

Dacă se mai realizează astfel de veșminte în zilele noastre, avem prilejul să aflăm din aceeași expoziție, iar confirmarea vine prin cizmarul, croitorul și orfevrul care sunt surprinși fotografic în atelierele lor, de către domnul Dan Străuți”, au precizat organizatorii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button