Expres

Update. Explozii puternice la Kiev

Explozii puternice la Kiev

Deasupra Moldovei

UPDATE 2. Rachete rusești care au vizat Ucraina au violat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău, a punctat pe Twitter: „Trei rachete lansate de navele rusești din Marea Neagră spre Ucraina au traversat spațiul aerian al Moldovei”.

Și cu drone iraniene

Update 1. După atacurile Rusiei din această dimineață, Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că bombardamentele au vizat infrastructura energetică a țării sale. Potrivit lui Zelenski, armata lui Vladimir Putin a beneficiat și de drone iraniene Shahed în această operațiune.

S-au înregistrat cel puțin 5 morți și 12 răniți.

Aproape de România

Update. Una dintre rachetele rusești lansate în Kiev a lovit la 850 de metri distanță de Ambasada României în Ucraina.

„Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile din centrul Kievului și alte orașe din Ucraina, în încălcarea flagrantă a dreptului umanitar internațional, care a dus la pierderea de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă unul dintre atacuri a lovit la doar 850 m de sediul său”, a scris pe Twitter Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României.

………………….

Cel puțin 5 explozii s-au înregistrat în această dimineață în centrul Kievului, capitala Ucrainei.

Trei dintre acestea s-au produs la ora locală 8.15 (5.15 GMT). Sirenele de alertă aeriană au dat alarma cu câteva zeci de minute înainte de detonare.

Alte două explozii s-au produs mai târziu.

Pe imaginile filmate se observă nori negri de fum. Acestea au împânzit rețelele sociale. Un jurnalist de la AFP a relatat că a văzut numeroase ambulanțe în centrul Kievului, îndreptându-se spre zonele unde s-au produs exploziile.

Potrivit serviciilor de urgență ucrainene, mai multe persoane au fost ucise și rănite. Numărul acestora nu se cunoaște, deocamdată, cu exactitate.

Presa din Ucraina a informat că în mai multe orașe din țară s-au consemnat explozii, produse de ruși, în această dimineață. La Dnipro, Zaporojie, Lvov și Ternopi, de exemplu.

În acest sens, Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat: „Terorismul rus împiedică desfășurarea tuturor negocierilor”.

Rusia amenințase că va riposta după explozia produsă la podul din Crimeea.

Ultimul bombardament al rușilor în Kiev fusese în data de 26 iunie.

Explozii puternice la Kiev


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Ce credeau neonaziștii portocalii ai perciunatului, că vor scăpa nepedepsiți după distrugerea podului? Ești haiduc, suporți consecințele. Eu sunt tare curios cine va fi găsit vinovat, OFICIAL, pentru distrugerea gazoductului. Să vedem dacă friții vor recunoaște „bucuria” făcută de aliatul… Citeşte mai mult »

1 an în urmă

[…] bombardamentele rușilor din această dimineață – Update. Explozii puternice la Kiev, alarmele sunt continuu în capitala […]

1 an în urmă

[…] Guido Crosetto, ministrul italian al Apărării, a declarat că s-ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial, dacă tancurile rusești ar ajunge la Kiev. […]

Back to top button