Expres

Experiență unică la Planetariu

Experiență unică la Planetariul din Brașov.
Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” – cel mai mare planetariu construit în România – le-a pregătit o nouă surpriză brașovenilor și turiștilor care îl vizitează. De vineri va fi prezentat cel mai nou spectacol, difuzat în premieră la noi în țară, dedicat uneia dintre cele mai importante formații britanice din toate timpurile: Pink Floyd.

,,50 Pink Floyd -The Dark Side of the Moon” este un spectacol care combină 10 piese de pe albumul legendar al celor de la Pink Floyd, cu imagini care îi transportă pe spectatori într-un alt univers, un spectacol care îi va tulbura, emoționa și impresiona pe cei care îl urmăresc.

Acest spectacol a fost creat pentru a marca cei 50 de ani de când Emi Records a lansat, la Planetariul din Londra, albumul „The Dark Side of the Moon” al celor de la Pink Floyd (27 februarie 1973). La lansarea acestui album, pe cupola planetariului au fost proiectate imagini cu stele, constelații și imagini ale cosmosului. Acestea erau prezentate în timp ce muzica era redată în difuzoare. Reprezentația a avut un succes extraordinar.

În semn de recunoaștere pentru acest album iconic, 50 de ani mai târziu s-a regândit prezentarea melodiilor alături de imagini uimitoare ale sistemului solar și ale universului, de data asta folosind tehnologia de ultimă oră de care dispune un planetariu.

Prezent, marți, la avanpremiera acestui spectacol, primarul Allen Coliban a fost impresionat de modul în care muzica celor de la Pink Floyd și imaginile cu sistemul nostru solar au fost transformate într-un spectacol creat special pentru planetarii. El i-a invitat pe brașoveni și turiști să meargă la planetariu pentru a se bucura de muzica celebrei formații, dar și de imaginile care te transportă prin Univers.

,,Mă bucur că putem să celebrăm 50 de ani de când a fost lansat albumul «Dark Side of the Moon» aici, la Brașov, la Planetariu, într-o experiență imersivă unică, o experiență pe care o recomand tuturor brașovenilor, o experiență care combină muzica cu tot ceea ce a însemnat explorarea spațiului și ceea ce cunoaștem noi în prezent despre Univers. Prin urmare, vă invit pe toți la Planetariu pentru această experiență unică”, a spus primarul Allen Coliban.

Directorul Zoo Brașov, instituție care are în componență și planetariul, a vorbit atât despre spectacol, cât și despre modul în care acesta a ajuns să fie prezentat la Brașov, în premieră pentru România și Europa de Est.

,,Este o experiență unică, este o experiență deosebită. Ideea ne-a venit după o propunere din partea unui vizitator ce ne-a trimis un mail și ne-a spus despre prezența acestui spectacol. Este pentru prima dată când dăm și un musical. Suntem în premieră națională. Cred că este o experiență de care ar fi bine să beneficieze cât mai mulți cetățeni, să fie la toate planetariile din țară, pentru cei care nu reușesc să ajungă la Planetariul Brașov”, a explicat Alin Pânzaru, directorul Zoo Brașov.

Spectacolul este o experiență auditivă și vizuală extraordinară, pe parcursul celor 45 de minute fiind redate toate melodiile albumul The Dark Side of the Moon: „Speak to Meׅ“, „Breathe“, „On the Run“, „Time“, „The Great Gig in the Sky“, „Money“, „Us and Them“, „Any Colour You Like“, „Brain Damage“, „Eclipse“.
Show-ul redă piesele de pe album în ordine cronologică, fiecare melodie fiind legată de o temă vizuală diferită care transformă spectatorii și îi duce dincolo de tărâmurile realității.

Spectacolul va fi difuzat începând de vineri, de la ora 18.00, cu excepția zilei de luni, când Grădina Zoologică și Planetariul sunt închise. Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, studenți și pensionari. Vârsta minimă este de 14 ani sau 10 ani, dacă însoțitorul major își asumă responsabilitatea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button