EXCLUSIV. Regal muzical în Poiana Brașov. Spectacol tribut în cinstea vremurilor legendare
Pentru prima oară după mai bine de 40 de ani, artiștii care au făcut legendă în Poiana Brașov s-au reunit în locul care i-a propulsat pe marile scene.
Rockerii, aflați la o vârstă venerabilă, mai aveau un singur vis: să mai cânte măcar o dată așa cum o făceau în anii studenției, dar, de data aceasta, doar între prieteni și foști colegi de trupă.
„Decât să mori acasă în pat, mai bine mori pe scenă, nu?”, am fost întâmpinat de Mihai Manea, zis și Croco
Reuniunea între vechii colegi de trupă, care a avut loc „la cererea” lui Paul Negoiță, Sandu Albiter și Adrian Ordean, a strâns în Poiană formații de legendă precum Carusel, Daniel’s Brothers, Paul Negoiță Band, Grup 74 și nu în ultimul rând Sens Unic.
„Ne-am gândit că e păcat să treacă neobservați acei ani de glorie și pentru noi și pentru ce a fost în perioada aceea în Poiana Brașov și am zis să ne adunăm”, a declarat Sandu Albiter.
Spectacolul, un regal al muzicii rock, a făcut ca Poiana Brașov să mai vibreze încă o dată pe ritmuri consacrate ale anilor ’70-’80.
„Merită consemnat ce a fost bine făcut și nu contează doar ce este astăzi, pentru că și cei care cântă astăzi au în spate istoria și experiența noastră”, a mai afirmat Sandu Albiter.
Simțul comercial exacerbat și valorile răsturnate: „Dacă trimiți un demo la un radio și aud o chitară nici nu mai stau să îl asculte”
Potrivit artistului, simțul comercial al publicului a acaparat radiourile, prezentându-se ca o modă care domină totul. De asemenea, o altă problemă majoră ar fi că sunt admirate persoanjele care fac bani peste noapte „fără să facă școală sau fără să facă ceva consistent”.
„Este o problemă foarte serioasă. Eu am scos în ultimii patru ani, patru albume de rock, așa cum știu eu din anii când am cântat și știu muzica pe care am învățat-o. În Ungaria, Lokomotiv GT și Omega sunt venerate, tinerii știu că au o istorie în spate, sunt modele pentru ei și din păcate la noi valorile sunt răsturnate”, s-a arătat dezamăgit artistul.
Istoria muzicală îngropată
„Tinerii nu pot aprecia adevăratele valori, fiindcă nu știu, nimeni nu le spune și nu le arată. Unde am fi dacă nu am ști de Beatles? Și noi la urma urmei am copiat trupe ca Rolling Stones și Beatles, care sunt încă menținute în viață de radio. La noi se exclude așa ceva”, mai spune artistul.
„Știai să cânți te urcai pe scenă, nu știai să cânți nu aveai ce să cauți pe scenă”
Sandu Albiter, unul dintre organizatorii reuniunii, a încheiat cu promisiunea că la anul va face un spectacol cu public.
„Eu am visat de mult să încerc o chestie așa «a la Eric Clapton», festivalurile acelea de chitară, începute mărunt, iar pe urmă în sălile de spectacol și ulterior pe stadioane. Încă nu au murit toți din generația noastră. Oamenii își amintesc și probabil că își doresc să rememoreze acele momente cu noi, cei care mai suntem încă în viață”, a încheiat Sandu Albiter.
În speranța că nu voi uita pe nimeni, la reuniune au participat Virgil Iuga, Bubu Șimandan, Daniel Szabo, Florin Tiptis, Sepi Henger, Paul Negoiță, Sandu Albiter, Adi Vălușescu și Loți Borkics.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.