Expres

Este bine sau nu să bem cafea pe stomacul gol?

Este bine sau nu să bem cafea pe stomacul gol?

Cafeaua, băutura alături de care cei mai mulți oameni își încep ziua, poate avea multiple efecte și beneficii dacă este consumată în mod corect. În legătură, cu acest aspect, medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală și asistent de cercetare, spune că este bine să fie consumată în primele ore de când o persoană se trezește, potrivit Digi 24.

Pentru a te putea bucura de beneficiile băuturii, este recomandat ca prima cafea a zilei să o bei după aproximativ 2 ore de la trezirea de dimineață. Un interval de timp pe care l-am putea identifica ar fi între 9:30 și 11:30 dimineața. În această perioadă, nivelul de cortizol, hormonul care este responsabil cu vigilența și energia în organism, începe să scadă, iar atunci ingredientele din compoziția cafelei încep să își facă efectul. Ultima oră din zi indicată pentru consumul unei cafele ar trebui să fie ora 14:00 sau chiar mai devreme, în funcție de cum simte fiecare persoană. Timpul de înjumătățire al cofeinei în corp este, în medie, de 3 până la 5 ore. Acest timp poate varia în funcție de mai mulți factori individuali, precum vârsta persoanei care consumă cafea, metabolism, nivel de toleranță la cofeină”, a precizat medicul specialist Mihail Pautov.

Medicul Mihail Pautov mai spune că această băutură, cafeaua, are beneficii dacă este consumată pe stomacul gol.

Cel mai eficient și cel mai bun mod de a consuma cafeaua, de a lua părțile bune din băutură, este să o bei pe stomacul gol. Studiile arată că această cafea consumată pe stomacul gol nu îți dă reflux sau arsuri gastrice, ci, din contră, funcționează ca un protector. Însă, sunt persoane care spun că nu pot să consume cafea pe stomacul gol, iar aici probabil că este vorba despre persoane cu stomac sensibil sau persoane care se confruntă deja cu anumite afecțiuni, cum ar fi gastrita sau reflux. Nu cafeaua în sine cauzează reflux, ci dacă o persoană are reflux și consumă cafea, este posibil ca acel reflux să se simtă mai acid și să deranjeze. Consumul de cafea în sine reglează tranzitul intestinal și o să scadă intensitatea acelui reflux sau o să prevină refluxul gastroesofagian”, a adăugat medicul.

Medicul a mai spus că doza zilnică de cafea recomandată este de până la 300 mg pe zi, aproximativ 5 espresso pe zi, dar acest aspect diferă de la o persoană la alta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button