Expres

Elevii brașoveni, invitați să-și premieze dascălii

Elevii brașoveni, invitați să-și premieze dascălii. Profesorii pe care elevii brașoveni îi apreciază pot fi propuși la una din cele șase categorii pentru un premiu acordat de Asociația Brașovul Altfel și organizația Interact Kronstadt.

Asociația „Brașovul Altfel” și-a propus să îi promoveze pe dascălii brașoveni dedicați profesiei și lor, care sunt „altfel”. Există numeroși profesori care sunt apreciați de elevi pentru stilul de predare, pentru modul de comunicare sau pentru alte calități ce îi fac speciali.

Președintele asociației, Radu Paul, este convins că munca acestor profesori trebuie să fie cunoscută și apreciată de comunitate.

„Îmi doresc, prin acest proiect, să contribuim la dezvoltarea educației în județul Brașov.
Consider că școala trebuie să fie mai mult decât ore de clasă, lecții și note. Școală este formată în primul rând din oameni, profesori și elevi. Prin acest proiect, elevii vor aduce în lumină profesorii altfel, cei care sunt deosebiți. Iar la final, pe lângă recunoașterea pe care o merită, fiecare profesor este premiat în bani și cu un trofeu”,
a explicat Radu Paul.

Videoclip de prezentare

Elevii brașoveni, invitați să-și premieze dascălii. Asociației Brașovul Altfel i s-au alăturat Interact Kronstadt și Consiliul Județean al elevilor în această inițiativă. Vor fi șase secțiuni pentru care pot fi propuse cadre didactice: profesorul digital, profesorul de încredere, profesorul cu un mod interactiv de predare, profesorul inspirațional, profesorul cu activități extrașcolare și premiul special..
„Profesorii, în principal, trebuie să fie cei care dau tot ce e mai bun din ei și vor să motiveze elevii pentru a învăța. Însă, în acest concurs, pentru ca ei să ajungă în etapa finală, trebuie să fie înscriși de elevi la una din categoriile din concurs. Pentru aceasta, pe parcursul anului trebuie să fie apreciați de elevi, pentru ca aceștia să-i propună la categoria în care se încadrează și, pentru prima etapă, elevii să facă un videoclip de prezentare”, a precizat Diana Ghișoiu, președinte Interact Kronstadt.

Minim cinci elevi în echipa de susținere

E necesar să fie minim 5 elevi, care să facă acest clip de prezentare a profesorului pe care îl propun. În urma propunerilor, organizatorii vor selecta 12 profesori – câte doi de fiecare categorie – care vor ajunge în finală.

„Pașii sunt destul de simpli: trebuie să acceseze un link pe care îl găsesc pe Instagram, pe contul profesori.altfel. Elevii, prin intermediul președinților consiliilor școlare, au primit deja acest link. Acolo au două secțiuni, una de document, pe care îi încurajăm să îl verifice și să-l citească, deoarece este un regulament foarte scurt, dar important pentru ei ca să știe ce au de făcut și, ulterior, să acceseze un formular în care vor trebui să ofere niște informații de bază, de tip numele profesorului sau unitatea de învățământ”, a precizat Filip Năstase, președintele Consiliului Județean al Elevilor Brașov.

Finaliștii trebuie să-și susțină cauza

În luna martie va fi organizată o gală în care profesorii vor avea la dispoziție câte 10 minute în care își vor prezenta metodele sau stilul de lucru. Cei desemnați câștigători – prin votul elevilor – vor primi un premiu în valoare de 2.000 de lei.
Mai important decât banii este faptul că metodele folosite de profesori vor fi cunoscute de mai multă lume și vor putea fi aplicate de cei care doresc să obțină rezultate mai bune din partea elevilor lor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button