Elevi din BRAȘOV, pe podiumul Olimpiadei de Benzi Desenate. Locul I la categoria licee de artă
Elevi de la școlile si liceele din Brașov au urcat pe podiumul de premiere al primei ediții a Olimpiadei de Benzi Desenate.
Locul 1 (categoria clasa a XII-a) Elena Teodora Mușea, Liceul vocațional de arte plastice Hans Mattis – Teutsch, Brașov – foto 3
Locul 3 (categoria clasa a XI-a) Karina Maria Ciociu, clasa a XI-a, Colegiul de Stiințe Grigore Antipa, Brașov – foto 4
Locul 3 (categoria clasa a VI-a) Ioana Botea Ilie, Școala Gimnazială 2 „Diaconul Coresi”, Brașov – foto 5
Elevi de toate vârstele, din toate colțurile țării s-au înscris, prin bibliotecile comunale, orășenești, județene și școlare, la prima ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate. Sute de benzi desenate s-au înscris în concurs, zeci de planșe au ajuns în finală, povești inspirate de tema concursului: 100 de ani de la prima prezentare oficială a drapelului olimpic. Jurizarea s-a realizat pe grupe de vârstă, luându-se în considerație fiecare clasă școlară (de la clasa a I-a până la clasa a XII-a). De asemenea, juriul a considerat că este corect ca jurizarea lucrărilor participante de la școlile și liceele de artă să se facă separat. Astfel s-au ales câștigătorii, cei care urcă (metaforic) pe podiumul de premiere. Alegerea nu a fost una ușoară, dar în opinia juriului și a organizatorilor Olimpiadei BD ediția I, toți elevii sunt câștigători. Drept urmare, toți cei care au trimis lucrări în concurs și nu au ajuns pe podiumul de premiere sau în lista mențiunilor, primesc diplome de participare.
Lucrările premiate pot fi admirate în cadrul expoziției „Câștigătorii Olimpiadei de Benzi Desenate – ediția I” la Casa Filipescu Cesianu – Muzeul Vârstelor din București (Calea Victoriei nr. 151) până în luna februarie 2021.
Olimpiada de Benzi Desenate este un concept al autorului și profesorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Academiei Olimpice Române. Mihai Grăjdeanu a realizat acum trei ani albumul de benzi desenate „Braşov 15 Noiembrie 1987 – doi ani prea devreme” (50 pagini color) editat de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, ca parte a proiectului Brașov 1987.
Parteneri: Muzeul Municipiului București, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov – Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret, Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecilor din România (ABR), Radio România Cultural, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Mangalia News, BD Historia – benzi desenate istorice.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.