Expres

Elena Udrea, urmărită penal pentru spălare de bani și fals în declarații

 

Direcția Națională Anticorupție anunță într-un comunicat de presă că a dispus urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și fals în declarația de avere. 

DNA susține că Elena Udrea nu a consemnat în declarația de avere din 2010 că fostul său soț a împrumutat, cu bani primiți ca șpagă în dosarul Microsoft, o companie proprie, de la care Elena Udrea încasa dividende. Procurorii notează că în perioada 2009-2013 Udrea a cumpărat bunuri imobile a căror valoare depășeau veniturile sale, astfel că, prezumă DNA, șefa PMP „a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-și răspunderea pentru proveniența acestora”.

DNA mai spune că există acte care atestă că Udrea știa de unde proveneau banii utilizați pentru cumpărarea de bunuri comune. Procurorii mai spun că Udrea știa și de „intenția inculpatului Cocoș Dorin de obținere a unor chitanțe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori”.

 

Pusă sub control judiciar

Elena Udrea a ieșit, ieri după-amiază, de la sediul DNA, unde a fost audiată mai bine de patru ore. „Nu am dat declarații, am solicitat să văd înainte dosarul. Am mai stat, au venit avocații din dosar. Chiar nu aș vrea să comentez, o să se ocupe avocații”, le-a spus Udrea jurnaliștilor.

„Eu în declarația de avere am spus exact cum a fost, nu poți să declari ceva ce aparține fostului soț, dacă nu-ți spune. Dacă informațiile pe care fostul soț mi le-a dat nu corespund realității, este problema fostului soț (…) E bine să fie întrebat domnul Cocoș. Declarațiile reprezentau realitatea pe care o știam”, a adăugat Elena Udrea.

Șefa PMP a fost întâmpinată, la ieșirea din sediul DNA, de mai mulți protestatari care au strigat lozinci precum „rușine, rușine să vă fie!”.

Ulterior, DNA a emis un nou comunicat de presă, prin care procurorii anunță că i-au adus la cunoștință Elenei Udrea că este urmărită penal „pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) și fals în declarații de avere”, „în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT” (Dosarul Microsoft) și că i-au prezentat acuzațiile. De asemenea, se precizează că Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button