Expres

Echipaje de poliție, jandarmi și inspectori sanitar-veterinari, în control la un târg din județul Brașov

Echipaje de poliție, jandarmi și inspectori sanitari au făcut verificări la un târg din județul Brașov.

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, Secției 3 Poliție Rurală Voila, cu sprijinul a două patrule de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Făgăraș și reprezentanți D.S.V.S.A. Brașov, au desfășurat o activitate de verificare a condițiilor de deținere a animalelor prezente în târgul organizat în satul Veneția de Jos, comuna Părău din județul Brașov.
Activităţile pe care poliţiştii le-au desfăşurat au urmărit respectarea de către deținătorii de animale a obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor, precum și cu privire la respectarea condițiilor de bunăstare ale animalelor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, subcomisar Florentina Manolache.

Polițiștii brașoveni au verificat aproape 60 de persoane (deținători exemplare cabaline). De asemenea, au controlat 15 autoutilitare folosite la transportul de animale și 94 de ecvine.
Dintre cele 94 de exemplare ecvine verificate, doar 52 dintre acestea au fost identificate prin microcipare. La controlul efectuat, doar pentru 12 cabaline au fost prezentate documente de identificare tip pașaport. S-au aplicat 47 sancțiuni contravenționale. Urmează a se proceda la verificarea tuturor microcipurilor în baza de date electronică.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button