Expres

Două incendii pe Tâmpa și două victime – scenariu de antrenament (foto)

Două incendii au izbucnit pe Tâmpa – acesta a fost scenariul de antrenament al salvamontiștilor brașoveni. Exercițiul s-a desfășurat ieri.
Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, din subordinea Consiliului Județean, au participat la exercițiu.

Conform scenariului pe Tâmpa au izbucnit două incendii (Șaua Tâmpei și Vârful Tâmpei) care s-au extins foarte repede și au suprins câțiva turiști. Au existat două victime în zona Vârful Tâmpei. În urma evaluării medicale, salvatorii montani au constatat că una dintre victime a suferit o fractură de tibie. A doua victimă a suferit dublă fractură la membrele inferioare și acuza dureri de spate. Salvamontiștii le-au acordat primul ajutor și au transportat victimele la echipajele medicale de la baza muntelui. Forțele de ordine au securizat zona și au facilitat accesul pompierilor pentru lichidarea incendiilor.
În cadrul exercițiului s-a urmărit modul de colaborare dintre instituții precum și timpul de reacție a celor implicați.

La exercițiu au luat parte salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov și SPL Salvamont Poiana Brasov, echipaje de la ISU Brasov, Jandarmeria Brașov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, Poliția Română, Poliția Locală Brașov, SVSU Brașov, voluntari din cadrul Liceului Tehnologic Silvic dr. Nicolae Rucăreanu din Brașov și Agentia Metropolitană Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
9 luni în urmă

[…] loc percheziții la falși preoți, care își căutau victime pe Facebook. Indivizii pretindeau că le pot rezolva oamenilor diverse probleme. În schimb, cereau […]

Back to top button