Două hectare de pădure plantate la Vulcan
Două hectare de pădure plantate la Vulcan
În ciuda vremii ploioase, peste 150 de voluntari s-au adunat weekendul trecut pe o fostă pășune aflată în comuna Vulcan din județul Brașov, în cadrul unei acțiuni de împădurire organizate de Fundația Pădurea de Mâine, care a adus împreună autorități locale, voluntari și specialiști silvici. Pe un teren de două hectare au fost plantați 10.000 de puieți, marcând începutul unui nou capitol pentru această zonă.
Suprafața face parte dintr-un teren de peste 60 de hectare introdus în fondul forestier în urmă cu mai mulți ani, dar care nu fusese împădurit până acum, din lipsă de fonduri.
„Este un proiect foarte mare pentru comunitatea noastră ca prin voluntariat și cu ajutorul Fundației Pădurea de Mâine să împădurim două hectare”, a declarat Marius Adrian Doda, primarul comunei Vulcan.
„Acest proiect înseamnă foarte mult pentru noi – ajutorul să vină de la o fundație prin sponsorizări și mai ales să facem totul ca să fie verde, ca noi și copiii noștri să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă natură. Terenul acesta aștepta de mult să prindă viață. Suntem recunoscători tuturor celor care au pus umărul la treabă – este un pas important pentru comunitatea noastră și pentru mediu”, a mai spus edilul.
Plantarea a inclus specii adaptate zonei transilvane, capabile să reziste la schimbările climatice, precum gorun, stejar roșu, fag și paltin de munte, conform recomandărilor specialiștilor de la Ocolul Silvic Piatra Craiului.
„Ce vedem aici este o fostă pășune, o pășune foarte mare. Este o situație des întâlnită România, în care s-a renunțat la creșterea animalelor, pășunile au fost trecute în fond forestier, iar autoritățile locale nu au fondurile necesare să le poată împăduri,” a spus Mihai Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.
Pentru ca puieții să aibă șanse reale de dezvoltare, întreaga suprafață a fost și împrejmuită cu un gard rezistent, astfel încât să fie ferită de pericolele din primii ani de viață.
Elevi de la Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” din Brașov, angajați ai companiilor active în zonă, voluntari ai Fundației Pădurea de Mâine care au călătorit sute de kilometri, toți și-au unit forțele pentru a da o mână de ajutor.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


[…] Source link […]