Dotări cu aparatură modernă pentru două spitale din Brașov
Dotări cu aparatură modernă pentru două spitale din Brașov
Două noi proiecte destinate modernizării domeniului sanitar prin îmbunătăţirea dotărilor cu echipamente medicale au fost aprobate în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Braşov, de joi, 29 august.
Instituţiile beneficiare sunt Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase, ale căror ambulatorii vor fi echipate cu aparatură modernă, în cazul în care administraţia judeţeană va obţine fondurile aferente acestor proiecte prin intermediul Programului Sănătate 2021-2027 coordonat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Astfel, forul deliberativ judeţean a aprobat proiectele „Achiziționarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov” şi „Dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov”, alături de acordurile de parteneriat între UAT Judeţul Braşov şi cele două instituţii spitaliceşti, şi valorile financiare.
Valoarea totală a proiectului destinat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov este de 4.251.227,70 lei, în timp ce proiectul pregătit pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase ajunge la valoarea totală de 14.932.876,80 lei.
Pentru cabinetele din ambulatoriul Spitalului de Copii, în urma necesităţilor stabilite de comun acord cu personalul de specialitate, autoritatea judeţeană propune achiziţionarea unui număr de 22 de echipamente: monitor fetal; cântar digital cu taliometru; lampă wood cu maner; otoscop; tensiometru de braț cu trei manșete; nebulizator pentru dezinfecția aerului; baie de parafină și apă capacitate 20/24L; dinamometru medical digital; perimetru pentru determinarea câmpului visual; ecograf ocular; analizor automat biochimie și imunologie; incubator cu temperatură reglabilă 55 l; dermatoscop portabil; lampă frontală cu led; electrocauter dimensiuni mici/medii; unitate de stomatologie; aparat digital cu fluoroscopie și radiografie; pat masă canapea examinare electrică; motor tăiat ghips; video-rhino-laringoscop; aparat EEG; laringoscop standard cu trei lame.
În cazul ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, proiectul include furnizarea următoarelor echipamente: aparat de imagistică cu rezonanță magnetică cu intensitatea câmpului de 3.0 Tesla pentru imagistica întregului corp; citometru în flux; aparat pentru determinarea oxidului nitric fracționat în aerul expirat FeNO; pletismograf cu TLCO clasic cu cabină; capnograf; ecograf multidisciplinar; electrocardiograf cu test de efort şi bandă de alergare; analizor pentru determinare NT-Pro BNP; defibrilator; analizor RT-PCR pentru diagnosticarea bolilor infecţioase; platformă de transport persoane cu dizabilități locomotorii; soft integrare date de laborator; sistem software pentru evaluarea posturii și aliniamentului corporal; troliu medical pentru transport; indicatoare și hărți tactile Braille, inclusiv marcaje tactilo-vizuale de ghidare pentru interior.
Aceste proiecte vor avea un impact pozitiv în ceea ce priveşte modernizarea și diversificarea serviciilor medicale oferite, eficientizarea actului medical, asigurarea unui diagnostic rapid și corect, creșterea capacității celor două unităţi spitaliceşti de a furniza servicii medicale complexe și noninvazive. Documentaţiile aferente acestora vor fi încărcate în platforma Programului Sănătate, termenul-limită de depunere fiind 30 august.
Strategie aprobată şi actualizată
De asemenea, plenul Consiliului Judeţean Braşov a aprobat hotărârea privind actualizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Brașov pentru perioada 2021-2030, conform Anexei „Domeniu Sănătate”.
„Continuăm să facem demersurile necesare pentru accesarea surselor de finanţare care ne vor permite să investim pe mai departe în modernizarea sistemului sanitar pe care îl gestionăm la nivelul Consiliului Judeţean. Acum avem o strategie aprobată şi actualizată cu obiectivele investiţionale pe care dorim să le realizăm, iar pe baza acestui document vom putea elabora proiecte şi vom căuta resursele financiare cu ajutorul cărora să le putem implementa. Avem în vedere construcţia unui nou corp de clădire pentru secţiile de Psihiatrie, extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, extinderea Blocului operator al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, construirea unui heliport şi construirea unei clădiri în locul containerelor în unde funcţionează secţia modulară ATI. Bineînţeles, avem în vedere şi cele două mari proiecte extrem de necesare comunităţii noastre: Noul Spital al Braşovului şi noul Spital Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase”, a precizat preşedintele CJ Constantin Todorică Şerban.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.