Expres

Dotare de peste 15 milioane de lei pentru Ambulatoriul Maternității

Dotare de peste 15 milioane de lei pentru Ambulatoriul Maternității.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a semnat vineri, 10 martie, contractul de finanţare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente ambulator integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”.
Contractul a fost încheiat cu Ministerul Sănătăţii şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în cadrul Pilonului V – Sănătate și Reziliență instituțională, pe Componenta C12 – Sănătate.
Valoarea totală a contractului de finanţare este de 15.641.477,02 lei, din care valoarea eligibilă prin PNRR este de 13.144.098,34 lei, iar diferenţa de 2.497.378,68 lei reprezintă valoarea TVA eligibilă aferentă PNRR.
Astfel, proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă integrală, fără să necesită o contribuţie proprie din bugetul local al autorităţii publice judeţene.
Acesta este primul proiect contractat dintr-un număr de şase, pe care Consiliul Judeţean Braşov le-a depus anul trecut pe Componenta Sănătate din PNRR.
Un alt proiect, cel vizând „Achiziţionarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov”, cu o valoare de 11.596.243,24 lei, a fost inclus pe lista de rezervă.

Ce echipamente se vor achiziționa

Dotare de peste 15 milioane de lei pentru Ambulatoriul Maternității. Potrivit contractului de finanţare, până în 30 noiembrie 2024 vor fi achiziţionate, instalate şi puse în funcţiune zece tipuri de echipamente de imagistică şi de laborator care vor întregi dotările de care beneficiază cabinetele din Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov.
Este vorba despre un aparat de rezonanţă magnetică, un ecograf 4D cu sondă abdominală și sondă endovaginală, trei ecografe 2D cu sondă abdominală și sondă endovaginală, un ecograf 2D cu sondă pentru cord pediatric, sondă eco transfontanelară (ETF) și sondă liniară pediatrică şold și abdomen, un aparat digital de radiologie cu grafie și scopie, un automat de biochimie și imunologie, un automat de microbiologie, un analizor automat de urină, un analizor automat probe de scaun şi un analizor de VSH.

An decisiv pentru Maternitate

Dotare de peste 15 milioane de lei pentru Ambulatoriul Maternității. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea, stabilirea necesarului de echipamente s-a făcut în urma consultării mediciilor şi pe baza priorităţilor stabilite de echipa de conducere a Maternităţii braşovene şi comunicate la Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean. Șeful CJ a reamintit că anul trecut administrația județeană a reușit să modernizeze clădirea administrativă în care funcţionează Ambulatoriul, prin intermediul unor lucrări finanţate atât din bugetul Consiliului Judeţean, cât şi din fonduri europene.

„Orice contract de finanţare aprobat pentru noi înseamnă o oportunitate investiţională prin care rezolvăm necesităţi stringente, fără să angajăm cheltuieli din bugetul propriu al judeţului Braşov. (…) Anul acesta va fi unul decisiv în ceea ce înseamnă investiţiile de la acest spital, în condiţiile în care vom încheia proiectul european privind modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou al Maternităţii”.

Articole asemănătoare
Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button