Expres

Doliu la Cotroceni… A murit părintele Irineu

A murit părintele Irineu (62 de ani), cel care s-a ocupat de reconstrucția Bisericii Palatului Cotroceni, demolată în timpul regimului comunist după ce a suferit daune structurale la cutremurul din 1977. El s-a stins după o lungă luptă cu cancerul.


„Părintele Irineu, mentorul meu. 7 ani am avut ocazia să ne fim suport unul altuia, să ne sprijinim și sfătuim reciproc. Veșnic recunoscător pentru experiența profesională și personală dobândită pe parcursul acestor ani”, a declarat, pentru Basilica.ro, Doru Coșereanu, cântăreț la Biserica Palatului Cotroceni și apropiat al părintelui Irineu Dogaru.


Slujba de înmormântare a Arhimandritului Irineu Dogaru va avea loc marți la ora 12:00, la Mănăstirea Cernica.
Arhimandritul Irineu Dogaru s-a născut în localitatea Mărunței, județul Olt, în data de 15 noiembrie 1961 și a primit la botez numele Ioan.
A absolvit Seminarul Teologic din Craiova și apoi Institutul Teologic de grad Universitar din Bucuresti (1988), după care a urmat cursuri de doctorat la Institutul Catolic din Paris, Universitatea Sorbona.
A urmat, de asemenea cursuri postuniversitare de perfecționare a preoților militari, dar și de management.

A intrat în monahism la Mănăstirea Sinaia în anul 1990. Între anii 1994 – 1997 a lucrat în cadrul Administrației Patriarhale, iar din 1997 până în 2024 a activat ca preot militar în cadrul Serviciului de Protecție și Pază și Eclesiarh al Bisericii „Sfinții Serghie și Vah” de la Palatul Cotroceni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare