Expres

Doliu în lumea filmului românesc

Doliu în lumea filmului românesc.

Actrița Adina Cristescu, cunoscută din filme precum „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” sau “Aferim”, a murit, ieri, la vârsta de 56 de ani. Născută în București în 1967, Adina Cristescu a fost o actriță de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film. Absolventă IATC ”IL Caragiale” (UNATC), ea a jucat la Teatrul Național ”IL Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar și în filme precum „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, „Aferim!”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Ea a fost Buna poveștii în spectacolele Abracadabra pentru copii de la TNB. Marian Rîlea a scris pe Facebook: „Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”.

Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela, de poveste… Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului. Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor! Şi să veghezi dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste “Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra ce vor urma, căci din Poveste mult mai este…”, a scris pe pagina de Facebook și Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button